Ekogroszek

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

6 listopada 2009, 19:54

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkich, po waszych opiniach skusiłam się z mężem na ten ekogroszek z ekoelmy i rzeczywiście jest bardzo dobry na próbę wzięliśmy 1 tonę, teraz mąż domówił jeszcze 3 tony.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lutego 2010, 23:00

kupiłem 1tonę i faktem jest, że popiołu jest naprawdę mało, ale co do zużycia to niestety nie jest już tak fajnie - w porównaniu do poprzednika JARET PLUS (choć dużo więcej popiołu i spieków -ale coś za coś). Po za tym, w kilku workach zauważyłem duże kawałki "groszku" - powyżej 35mm. Nie były to jakieś pojedyncze sztuki tylko takie worki jakby "grubszy przemiał".
Kupiłem u autoryzowanego dealera na dolnym śląsku... worki są inne niż na ich oficjalnej stronie.
Będę się długo zastanawiał, czy kupić ponownie... po za tym TANI nie był- 800zł/t - ale dałem się skusić bo tak zachwalali na stronie.

ps. jak się czyta powyższe odpowiedzi to ręce opadają ... średnio inteligentny forumowicz :wink: jest w stanie rozpoznać posty właściciela lub popleczników EKOELMY (a jest ich kilka.... hehehehe i do tego te imiona)
takie slogany, że mucha nie siada... żenujące!!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 czerwca 2010, 01:55

Ekoelma kantuje równo!

Kupiłem groszek z ekoelmy (Długołęka), bo wyczytałem, że jest super. Moim zdaniem groszek jest kiepskiej jakości - pali się zupełnie innym płomieniem niż ten, który kupowałem wcześniej. Płomień jest jakiś taki ciemnopomarańczowy, jest go więcej, ale sprawia wrażenie jakby był mniej gorący. Wcześniej jak kupowałem groszek to płomień był jak z palnika acetylenowego. Do tego wszystkiego groszek, mimo że workowany w folię, był mokry - i to do tego stopnia, że jak go wsypywałem do podajnika to mi się woda rozbryzgła po ścianach.

Ekoelma to szit, teraz kupiłem ekogroszek w firmie zgoda (www.zgoda.eu) i jestem znacznie bardziej zadowolony ponieważ pali się dobrze popiołu specjalnie dużo nie ma ,a cena była nieporównywalnie niższa co aż 120zł na tonie zaoszczędziłem.

A to co wypisują na forach, biorąc pod uwagę, że większość wpisów in plus jest wysyłanych tego samego dnia, to najprawdopodobniej perfidny spam.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 grudnia 2010, 00:17

Pokusiłem się na ten węgiel z ekoelmy czy prestigu sam już nie wiem bo 2 firmy tam są, rzeczywiście trochę mokry gdzieś w worku miałam ok pół szklanki, dzwoniłem do sprzedawcy z reklamacją że jest mokry to on na to "że jest zima i nie będę mieć suchego bo węgiel po wydobyciu leży na dworze a są opady, jak chcę suchy to żebym zamawiał latem", przeprosiłem i przyznałem mu rację. Spala się super, jak narazie to jest z najlepszych eko jaki miałem.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 grudnia 2010, 12:54

Przyznam, że w ekoelmie jeszcze nie kupowałem. Zwykle kupuję ekogroszek w Leroy Merlin. Głównie dlatego, że zawsze mają sprawdzony i dobry a po za tym mam blisko i całkiem niedrogo.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 grudnia 2010, 19:18

Już 8 lat jestem użytkownikiem kotła retorowego (hef EKO-PLUS ), z roku na rok węgiel stawał się coraz droższy i gorszy (pierwszą tonę wspaniałego węgla kupiłem za 290 zł) a pomysłowość w okradaniu nas przez dealer’ów stawała się bardziej bezczelna. Załamany „wpadkami” na lokalnym rynku (Olsztyn koło Częstochowy – nie polecam firmy „MAROL” z Turowa) postanowiłem w tym roku zaszaleć i kupiłem w Ekoelmie (899 zł/t). Jednym słowem tragedia – węgiel jest mokry - proszę nie mylić tego słowa z „wilgotny”, nie trzyma założonych gabarytów - już w pierwszym worku wyciągnąłem bryłę wielkości połowy męskiej pięści, jest wymieszany z miałem!!!, nadal muszę płacić za drugi pojemnik na śmieci (240l) ponieważ efektem marnego spalania jest niesamowita ilość popiołu i spieków. Deklaracji firmy na stronie http://ekogroszekpakowany.pl/Jakosc-6m.html nijak się mają do rzeczywistości. Założeniem Ekoelmy nie jest zdobycie klienta lecz jednorazowa sprzedaż towaru niezgodnego z reklamowanymi cechami. Ja kupiłem trzy tony, inny więcej lub mniej niż ja, mam nadzieję, że TY NIE POPEŁNISZ TEGO BŁĘDU.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 stycznia 2011, 23:18

drogi RafK firma która używa strony ekogroszekpakowany to właśnie firma
PRESIŻ przed którą powyżej ostrzegałem sprawdźcie kto wystawił faktury
powtażam tylko szyte worki.A przy okazji to że węgiel jest mokry czy
wilgotny dla palnika retortowego nie ma żadnego znaczenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2011, 19:11

Masz rację Willaalfa na stronie www.ekogroszekpakowany.pl jest informacja, że firma rozpoczęła niezależną działalność od firmy Ekoelma a umowa z powyższą firmą jest w „okresie wypowiedzenia”. Natomiast na workach z węglem jest logo Ekoelmy i nie ma wzmianki o firmie Prestiże. W temacie szkodliwości mokrego węgla na palnik retorty masz zupełną rację ale jaki ma to wpływ na zasobnik i ślimak to zupełnie inna sprawa, że nie wspomnę o aspektach ekonomicznych – za tonę wody w wodociągach płacę 4 zł (licznik ogrodowy) natomiast w firmie Ekoelma alias Prestiże 899 zł. Wniosek jest oczywisty jeśli chcę mieć wodę w worku to wolę ją sobie sam tam wlać.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2011, 17:48

Ja kupiłam w ekogroszek Ekoelma i było wszystko ok, skusiłam sie kolejny raz odbieralam osobiscie Ekoelmy [FV Ekoelma, wrorki szyte] i się radośc skończyła -totalnie nie chial sie węgiel palic, bardzo dużo spiekow i popiołu. Kupiłam więc ekogroszek w prestige na pocztątek 10workow do testu i ku mojemu zdziwieniu wszystko bylo w pożądku wiec zamowilam 4t lecz nie do konca jest zadowolona gdyz po pierwsze patety przywiezli zamiast o 14tej to o 21:00!!! Pozatym 3 worki byly rozerwane i praktycznie calosc wysypana na aucie -kierowca na to ze jak mi sie nie podoba to moze jechac spowrotem :/ CHAMSTWO! Dodam ze worki zgrzewane nie szyte przywieźli i FV od prestige

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lutego 2011, 10:30

Juz próbowałem róznych opałów, kupiłem jesienią na skladzie w Łodzi 2t
ekogroszku,znowu totalne g....,sąsiad dał mi nr telefonu do firmy prestige bo oni mu przywozili i jest zadowolony,więc tam zamowiłem.Na początku mialem mały problem ,dopiero jak zmieniłem ustawienia pieca to teraz jest wszystko dobrze, popiolu mało,spala się dobrze,jestem również zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 330 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 508 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 134

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >