Gość: Olivia praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Pseudo praktykant |
kupiłem 1tonę i faktem jest, że popiołu jest naprawdę
mało, ale co do zużycia to niestety nie jest już tak
fajnie - w porównaniu do poprzednika JARET PLUS (choć
dużo więcej popiołu i spieków -ale coś za coś). Po za
tym, w kilku workach zauważyłem duże kawałki "groszku" -
powyżej 35mm. Nie były to jakieś pojedyncze sztuki tylko
takie worki jakby "grubszy przemiał". |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Endriu praktykant |
Ekoelma kantuje równo! |
| |
offline marti praktykant
|
Pokusiłem się na ten węgiel z ekoelmy czy prestigu sam już nie wiem bo 2 firmy tam są, rzeczywiście trochę mokry gdzieś w worku miałam ok pół szklanki, dzwoniłem do sprzedawcy z reklamacją że jest mokry to on na to "że jest zima i nie będę mieć suchego bo węgiel po wydobyciu leży na dworze a są opady, jak chcę suchy to żebym zamawiał latem", przeprosiłem i przyznałem mu rację. Spala się super, jak narazie to jest z najlepszych eko jaki miałem. |
| |
offline bud fachowiec
|
Przyznam, że w ekoelmie jeszcze nie kupowałem. Zwykle kupuję ekogroszek w Leroy Merlin. Głównie dlatego, że zawsze mają sprawdzony i dobry a po za tym mam blisko i całkiem niedrogo. |
| |
Reklamy Google | |
offline RafK praktykant
|
Już 8 lat jestem użytkownikiem kotła retorowego (hef EKO-PLUS ), z roku na rok węgiel stawał się coraz droższy i gorszy (pierwszą tonę wspaniałego węgla kupiłem za 290 zł) a pomysłowość w okradaniu nas przez dealer’ów stawała się bardziej bezczelna. Załamany „wpadkami” na lokalnym rynku (Olsztyn koło Częstochowy – nie polecam firmy „MAROL” z Turowa) postanowiłem w tym roku zaszaleć i kupiłem w Ekoelmie (899 zł/t). Jednym słowem tragedia – węgiel jest mokry - proszę nie mylić tego słowa z „wilgotny”, nie trzyma założonych gabarytów - już w pierwszym worku wyciągnąłem bryłę wielkości połowy męskiej pięści, jest wymieszany z miałem!!!, nadal muszę płacić za drugi pojemnik na śmieci (240l) ponieważ efektem marnego spalania jest niesamowita ilość popiołu i spieków. Deklaracji firmy na stronie http://ekogroszekpakowany.pl/Jakosc-6m.html nijak się mają do rzeczywistości. Założeniem Ekoelmy nie jest zdobycie klienta lecz jednorazowa sprzedaż towaru niezgodnego z reklamowanymi cechami. Ja kupiłem trzy tony, inny więcej lub mniej niż ja, mam nadzieję, że TY NIE POPEŁNISZ TEGO BŁĘDU. |
| |
offline willaalfa praktykant
|
drogi RafK firma która używa strony ekogroszekpakowany to
właśnie firma |
| |
offline RafK praktykant
|
Masz rację Willaalfa na stronie www.ekogroszekpakowany.pl jest informacja, że firma rozpoczęła niezależną działalność od firmy Ekoelma a umowa z powyższą firmą jest w „okresie wypowiedzenia”. Natomiast na workach z węglem jest logo Ekoelmy i nie ma wzmianki o firmie Prestiże. W temacie szkodliwości mokrego węgla na palnik retorty masz zupełną rację ale jaki ma to wpływ na zasobnik i ślimak to zupełnie inna sprawa, że nie wspomnę o aspektach ekonomicznych – za tonę wody w wodociągach płacę 4 zł (licznik ogrodowy) natomiast w firmie Ekoelma alias Prestiże 899 zł. Wniosek jest oczywisty jeśli chcę mieć wodę w worku to wolę ją sobie sam tam wlać. |
| |
offline alle_monia praktykant
|
Ja kupiłam w ekogroszek Ekoelma i było wszystko ok, skusiłam sie kolejny raz odbieralam osobiscie Ekoelmy [FV Ekoelma, wrorki szyte] i się radośc skończyła -totalnie nie chial sie węgiel palic, bardzo dużo spiekow i popiołu. Kupiłam więc ekogroszek w prestige na pocztątek 10workow do testu i ku mojemu zdziwieniu wszystko bylo w pożądku wiec zamowilam 4t lecz nie do konca jest zadowolona gdyz po pierwsze patety przywiezli zamiast o 14tej to o 21:00!!! Pozatym 3 worki byly rozerwane i praktycznie calosc wysypana na aucie -kierowca na to ze jak mi sie nie podoba to moze jechac spowrotem :/ CHAMSTWO! Dodam ze worki zgrzewane nie szyte przywieźli i FV od prestige |
| |
offline darekk12345 praktykant
|
Juz próbowałem róznych opałów, kupiłem jesienią na
skladzie w Łodzi 2t |
|
Ekogroszek
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 330 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 508 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
- Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
- JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...