Wełna mineralna firmy Knauf Insulation produkowana jest zgodnie z założeniami rozwoju zrównoważonego oraz technologii ECOSE. Proukt nie zawiera takich związków jak formaldehyd, akryl oraz fenol. Jako jedyna firma na świecie otrzymała certyfikat Eurofins GOLD ( wełna reaguje w 0.000% z powietrzem). Co do ceny nie jest ona wygórowana tylko rynkowa. Każda dobra marka ma takie ceny a nawet wyższe. Obecnie jest promocja w Castoramie na wełnę Knauf. Grubość najlepszą do ocieplenia budynku można obliczyć za pomocą kalkulatorów na stronie producenta http://knaufinsulation.pl/pl/program-obliczeniowe
offline eRzecznik Adam Sztabach doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Kazik_BOB doświadczony
|
Ja z własnego doświadczenia mogę Ci polecić szamba ekologiczne, są znacznie lepsze od tradycyjnych betonowych czy plastikowych a przy tym nie zanieczyszczają środowiska. Są wykonane z żywicy i włókna szklanego co powoduje, że są bardzo trwałe. A co ważniejsze są to szamba szczelne, nie powodują żadnych wycieków czy z kolei wchłaniania wody z gruntów. Więc nie mają negatywnego wpływu na środowisko. A to jest bardzo ważne. Moje szambo jest firmy NARO. Co jak co, ale narzekać nie mogę. Wszystko jest tak, jak powinno. Solidne wykonanie, żadnej fuszerki. Spokojnie mogę Ci polecić. Tutaj masz adres sklepu, zajrzyj, może i Ty się zdecydujesz: szamba-baseny.com.pl |
| |
Reklamy Google | |
offline Bronz majster
|
czy stosowane materiały budowlane są mniej trwalsze? |
| |
Gość: oleg11 praktykant |
|
| |
offline amaretto doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Fiona praktykant
|
A jakim materiałem bardziej opłaca ocieplać się dom? Styropianem ekologicznym czy wełną mineralną? Przyznam się, że za bardzo nie orientuję się w tym temacie. Ostatnim razem zetknęłam się z pojęciem "wełny mineralnej", gdy czytałam jakiś artykuł o ekologicznej akcji Knauf Insulation, związanej z ocieplaniem szkoły w Chechle. |
| |
Gość: beata55 praktykant |
|
| |
offline Katarzyna S. inżynier
|
|
| |
offline Katarzyna S. inżynier
|
|
| |