Fachowy Dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

5 kwietnia 2015, 18:55

Zgadzam sie: good 0 bad

No w biurowcu na pewno jest to dobre rozwiązanie, ale w domu jednorodzinnym stawiam na dachówkę braasa, bo jak dla mnie zielony dach to straszna kombinacja.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 kwietnia 2015, 18:40

No w miejskim zgiełku biurowców to coś takiego na pewno jest fajne, jeżeli w czasie przerwy można sobie w takie miejsce wyjść i chociaż trochę odpocząć, to czemu nie. Jednak w domu gdzie ma się swoje podwórko na którym miejsca wystarczy, aby odpocząć to nie widze powodu, żeby robić coś takiego jeszcze na dachu. Lepiej postawić na ładną i wytrzymałą dachówkę od Braas jak mówi forumowicz u góry i na pewno wyjdzie to nam lepiej i co najważniejsze taniej :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 kwietnia 2015, 20:08

Taniej na pewno, mimo że dachówka sama w sobie nie jest tania, więc po co kombinować i przepłacać? Nie dość, że trzeba zajmować się ogrodem to i dachem, bezsens. Chyba, że ktoś ma straszne parcie na "lans".

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2015, 20:33

To ta jak w niektórych przypadkach z kolektorami słonecznymi co z tego, że są od strony północnej i nie nagrzeją wody dla c.w.u, ale z ulicy musi być widać, żeby wszyscy widzieli tą "ekologie". Temu nie dość, że taniej wyjdzie dachówka to według mnie o wiele bardziej estetycznie będzie również ona wyglądała ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2015, 23:04

No akurat na kolektory nigdy nie zwróciłem uwagi, ale to już jest totalna głupota :D
Dachówka jest najlepsza, bo nie wymaga właściwie żadnego nakładu pracy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2015, 19:06

Hhahahah a ja niestety słyszałem o takich przypadkach i raz sam widziałem :) Nie dość , że prawie żadnych nakładów pracy to jeszcze dodatkowych kosztów, które przy blasze w podsumowaniu mogą być tak wysokie, że przekonanie o jej "taniości" będzie tylko złudzeniem :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2015, 22:31

No całkowita racja, a Ty masz dachówkę z braasa, bo już się zagubiłem w wątku.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2015, 00:15

Ja mam z Braasa dachówkę model Romańska Cisar - tu mozna sobie zobaczyc http://www.veldach.com.pl/dachowki-kategoria- 7 , ceglana, kolor kasztanowy - extra się komponuje z wykonczeniem mojego domu:)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2015, 19:49

A właśnie dachówka Romańska od Braas znajduję sie teraz na jubileuszowej promocji, ponieważ CISAR ma juz 10 lat, więc w jesczze fajniejszej cenie można ją mieć, więcej w aktualnościach na ich stronie można przeczytać :)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2015, 22:05

Hm ,ciekawa oferta. Dachówka raczej dobrze wykonana(świadczy o tym popularność tego producenta i udział w rynku) Idzie wiosna, więc Romańska powinna pasować idealnie na wczesnowiosenne prace dekarskie. Zwłaszcza jeżeli ktoś buduje bardziej tradycyjny dom bądź lubi klasyczne i sprawdzone rozwiązania.

Ten post był edytowany przez ottenjeden dnia: 11 maja 2015, 22:06
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 576

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >