Ja mogę polecić stronę obi na której sam zaopatruję się w różnego rodzaju akcesoria do ogrodu. Wiadomo, jak ma się ogród to i akcesoria z nim związane są koniecznością. Weź zobacz tutaj https://www.obi.pl/ogrod-i-wypoczynek/c/860 a>
offline adiadi kierownik
|
|
Ten post był edytowany przez adiadi dnia: 13 lutego 2017, 22:44 | |
| |
Reklamy Google | |
offline Symbiom.pl majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: króliczek345 praktykant |
Jeśli chodzi o projektowanie ogrodów, to polecam Pracownię "Zielony Zakątek" z Wawy. Świetne realizacje mają na koncie, warto sprawdzić np. na ich stronie. |
| |
Gość: BioArt.com.pl praktykant |
|
| |
offline karolkarolpawlicki inżynier
|
Ze swojej strony mogę polecić firmę Multi-Projekt z Wołomina, tu macie ich galerię realizacji można sobie obejrzeć: multi-projekt.info.pl/realizacje,5.html#content. W moim dość sporym ogrodzie jest i miejsce na plac zabaw, i na grilla, i na odpoczynek (rozstawienie leżaków). Do tego jest elegancki trawnik i fajnie dobrana roślinność. Jestem zadowolony z realizacji. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: robert praktykant |
|
| |
offline Pola8 doświadczony
|
Zaprojektowany ogród przez specjalistów to zupełnie inny ogród niż taki zrobiony z przypadku. Ekspert będzie wiedział co w danym czasie można zasadzić i w którym miejscu. My skorzystaliśmy z usług firmy Januszówka z BielskaBiałej www.januszowka.pl. |
| |
offline schwarzowa kierownik
|
Jeśli już mowa tutaj o projektowaniu ogrodów, to czy ktoś z Was ma u siebie tak zwane ogrody wertykalne, takie jak na stronie http://www.wertykalni.pl? Ja trafiłam na nie przez przypadek i muszę przyznać, że bardzo mi się coś takiego spodobało. Ile kosztuje założenie takiego ogrodu? Czy dbanie o niego jest bardzo czasochłonne? Z góry dzięki za odpowiedzi ;) |
| |
offline kaeme doświadczony
|
Ciekawy pomysł z tymi ogrodami:) Ale to chyba bardziej pomysł do wnętrza niż wokół domu? Mnie bardzo podobają się ogrody z bujną roślinnością, najlepiej z kwiatami które kwitną o różnych porach roku, aby jak najdłużej było w ogrodzie kolorowo. My posiadamy dość mały ogródek, ale i tak zmieściło się tam dużo ciekawych roślinek. Mój mąż co jakiś czas przywozi nowe do kolekcji:) Przy aranżacji ogrodu warto zwrócić uwagę nie tylko na koszty jego wykonania, ale przede wszystkim utrzymania. Troszkę informacji o tym można znaleźć np. tu Różne gatunki roślin wymagają innej pielęgnacji w zależności od pory roku, dlatego warto też przemyśleć ten temat jeszcze na etapie projektu. |
| |
offline lilianagomowska doświadczony
|
Dla mnie projektowanie ogrodów to wielka pasja w którą
warto inwestować swój czas. |
|