Witajcie! Poradźcie mi jakie foteliki dla dziecka do samochodu kupujecie ? jakie najlepiej się sprawdzają ? Czytałam że foteliki kiddy są bardzo dobre i fajnie sprawdzają się podczas podrózy , czy ktos z Was miał takie ?
offline bibi2 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ManiaGrania praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline zaremba.radek majster
|
Małe dzieci to obowiązkowo w foteliku i to jeszcze wożone tyłem na przód. Oczywiście wożone z tyłu auta. Niby można wyłączyć poduszkę pasażera ale to nie oznacza, że podczas wypadku ona nie wystrzeli. Znane są przypadki, że jednak wystrzeliła. A starszego syna wozimy w Smart Kid Belt. To taki pas który adaptuje oryginalny pas do wzrostu dziecka. Oczywiście chodzi o starsze dzieci, powyżej 5 lat. Takie rozwiązanie jednocześnie uczy nawyku samodzielnego zapinania pasów. Patrząc ilu jeździ teraz bez zapiętych to taki nawyk jest wskazany. |
| |
offline slazak2121 praktykant
|
|
| |
offline izabela67 doświadczony
|
Fotelik daje dziecku największe bezpieczeństwo, ale wiadomo, że starszak bardzo często już nie chce w nim jeździć. Niedawno dowiedziałam się o tym adapterze do pasów smart kid belt i muszę przyznać, że to naprawdę dobry i prosty wynalazek. Dziecko można bezpiecznie przypiąć pasami i wszędzie można ze sobą zabrać taki adapter. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: wiolaa praktykant |
|
| |
Gość: Alla praktykant |
|
| |
offline zaremba.radek majster
|
|
| |