Gladz gipasowa

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

16 listopada 2007, 09:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Wiatm moje pytanie , dotyczy szpachlowania sufitu , jak najlepiej szpachlowac tz sciagac pierwsza warstwe na zero zeby tyklo weszla w zalamania i dziury , czy druga warstwa ma byc taka leista (tzn blotko) , i czy lepiej zaczynac szpachlowanie od strony okna do dzrzwi ale czy ten efekt , sprawdzi sie tez w przepadku gdy dzwi nie sa naprzeciwko okna . Chodzi o padanie swiatla , cieni .przyznam ze ten ostatni watek jest dla mnie najwazniejszy .Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2007, 10:08

Użytkownik napisał: czy lepiej zaczynac szpachlowanie od strony okna do dzrzwi ale czy ten efekt , sprawdzi sie tez w przepadku gdy dzwi nie sa naprzeciwko okna . Chodzi o padanie swiatla , cieni .przyznam ze ten ostatni watek jest dla mnie najwazniejszy
To zależy jaki jest układ pokoju, gdzie są okna. Generalnie chyba jednak lepiej korzystać z reflektorów i nie martwić się o padanie światła.
Ja korzystałem z czegoś takiego:

Użytkownik napisał: jak najlepiej szpachlowac tz sciagac pierwsza warstwe na zero zeby tyklo weszla w zalamania i dziury , czy druga warstwa ma byc taka leista (tzn blotko)
lepiej szpachlować na zero.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2007, 13:35

apropo halogenow czy 150 wystarczy konieczna jest 500-ka

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2007, 15:19

Wydaje mi się, że im mocniejsze tym lepsze do tego typu prac.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2007, 16:55

moj system szpachlowania jest nastepujacy ... pierwsza warstwa tak cieniutko aby aby ... druga troszke grubiej (znikaja zalamania ) i na koniec tylko lizniecie "blotkiem" ... po 3 warstwach szlifowania prawie nie odczujesz ... halogen im mocniejszy tym lepszy ... ja uzywam zazwyczaj 2 X 200W i jest super

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2007, 19:19

Mnie się ładnie układa przy 1 warstwie.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2007, 21:49

moze i tak ...to zalezy od powierzchni na ktora kladziemy ..jezeli jest porowata itd to lepiej podzielic nakladanie ... poza tym kazdy robi jak uwaza za stosowne i jak mu pasuje ... ilu ludzi tyle technik ... wazny jest efekt koncowy :P

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2007, 13:56

zaprawa na drugą warstwę ma być rzadka czy gęściejsza

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2007, 18:47

na druga (lub jak trzeba to na trzecia ) juz rzadka ... lekko plynaca ale zeby nie lala sie jak woda

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zalety prysznica bez brodzika. Liczba postów: 48 Grupa: Wykańczamy... Szukając dobrej jakości kabin prysznicowych to na pewno warto zapoznać się z ofertą przygotowaną przez Oltens https://oltens.com/pl/kabiny-prysznicowe u których...
  • Magazyn Liczba postów: 865 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio sporo czasu spędzam na ogarnianiu magazynu i muszę przyznać, że dobry program magazynowy to podstawa. Od kiedy korzystam z https://www.lomag.pl/ praca....
  • Ogrodzenie Liczba postów: 143 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz solidnego ogrodzenia, które będzie nie tylko funkcjonalne, ale także estetyczne. Warto zapoznać się z ofertą firmy JONIEC https://joniec.pl/ Produ...
  • Kuchnia Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Rozglądają się za wyborem odpowiednich baterii, czy kranów kuchennych to polecam zerknąć sobie do oferty Sotbe https://sklep.sotbe.com/baterie-kuchenne u któryc...
  • Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 20 Grupa: Wykańczamy... Inwestycja w mały magazyn do wynajęcia może być korzystna dla sklepów planujących rozwój lub zwiększenie asortymentu. Wynajem pozwala na testowanie nowych produ...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19466 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 223

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >