Wspomniałeś o kosztach. Racja dachówka jest droższa jednak ona wytrzyma ok 90-100 lat jeżeli wybierzesz na prawdę dobrego producenta jak Braas, a gont 1/3 tego. To w tym przypadku przeliczająć zrywanie i nakładanie kolejnych warstw to dchówka wychodzi lepiej. Jest to pokrycie bezobsługowe, świetnie izolujące i co najwazniejsze jedne z najpiękniejszych.
Stron: 11 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: fewfewfwe praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Emilek43 fachowiec
|
Miałes dachókę i zamieniłeś na blachodachówkę ?? Hmm to ciekawe, a mozna wiedzieć co się stało z dachówką że ją zmieniłeś ? Nie wiem w czym jest lepsza blacha, bo względy estetyczne, trwałość, lepszej izolacji cieplnej i akustycznej oczywiście sa po stronie dachówek. Na stronie Braas możesz poczytać właściwości dachówek ceramiczncyh, czy betonowych. |
| |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Gość: asdasfsd praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Gość: Marciiin praktykant |
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
Może się ni grzeje jak blacha ale z trwałością bywa jeszcze gorzej. Tani jest ale podliczyć wszystkie koszty prac i materiału na pewno do 2 wymian w ciągu życia to zamiast tego stresu wybrać dachówkę betonową również tańsza od ceramiki. Z pięknym wyglądem prawie identyczne do ceramiki, a w Braas także z 30 letnią gwarancją. |
| |
Gość: alan9 praktykant |
Solidne blachy z roznych materiałów możesz znaleźć na www.pwzielonka.pl. Ja kupiłem od nich gdy robilem dach i sprawdza się niezawodnie. |
|
Stron: 11 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸