POSIADAM DZIAŁKę 7,5 ARA MA ONA SZEROKOŚć 20 METRóW A PLAN DOMU MAM O WYMIARACH ŚCIANY FR?TOWE CZYLY DŁUGOŚć MAJ? 13,41M A SZCZYTNIE CZYLY SZEROKOŚć MAI? 10,65M CZY CZY SI?SIAD MUSI MI POZWOLIć (WYRAZIć ZGODę NA PRZYSUNIęCIE SIę DO GRANICY PROSZę ODPISZCIE COŚ DIęKI :cry:
Gość: szammann praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: paweł praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: szammann praktykant |
Chodzi mi o to,że dowiedziałem się iż mogę się przysunąć do granicy sąsiada na odległość 3,5 metra (przysunięty szczyt bez okien) lub nawet na odległość 1,5 metra( też bez okien). Podobno muszę złożyć wniosek do budownictwa oni poinformują o tym sąsiada a sąsiad może wnieść odwołanie. Chodzi mi o to czy jeżeli wniesie on odwołanie jest to jednoznaczne z tym , że nie mogę się przysunąć do granicy, czy głos decydujący ma wydział budownictw?Dzięki za pomoc |
| |
offline agnik praktykant
|
|
| |
Gość: mz praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline GunsNRoses inżynier
|
|
| |
Gość: Monix praktykant |
WITAM, Moi rodzice przepisuja mi dzialke obok domu rodzinnego ktory otrzyma moj brat. Dom byl budowany 3o lat temu i balkon oraz okna skierowane sa na moja dzialke. Okazuje sie ze moja dzialka oraz dom rodzinny to jedna wielka dzialka, rodzice chca ja przedzielic. CZY PRAWDA JEST ZE MOJ BRAT MUSI ODSUNAC SIE OD DOMU JESZCZE 4 METRY I JA NA SWOJEJ DZIALCE ROWNIEZ 4 METRY?CZY MOZEMY SIE W TEJ SPRAWIE DOGADAC I NIE MUSI MI ZABIERAC TE JEGO 4 METRY OD DOMU BO ZAWSZE RODZICE NAM MOWILI ZE DZIALKA KONCZY SIE TZW . MIEDZA CZYLI JAKIES 1.5METRA OD DOMU RODZINNEGO. |
| |
offline Kociński majster
|
Zgoda lub brak zgody sąsiada nie ma znaczenia. Decydują
zapisy warunków technicznych, ustalenia planu miejscowego
lub decyzji wz oraz ewentualnie usytuowanie budynków na
działkach sąsiednich. |
Ten post był edytowany przez Kociński dnia: 23 stycznia 2015, 00:05 | |
|