Ile kosztuje budowa domu?

« Powrót do artykułu: Ile kosztuje budowa domu? | « Powrót do grupy: Budowa i remont

Stron: 47 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

16 grudnia 2015, 16:05

Zgadzam sie: good 0 bad

koszty budowy można znacznie obniżyć jeżeli zamówi się tanio materiały budowlane,

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 25 lutego 2016, 10:35
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2015, 07:56

Użytkownik mondir napisał: koszty budowy można znacznie obniżyć jeżeli zamówi się
tanio materiały budowlane,Nie wiem, czy tanie materiały budowlane to dobre rozwiązanie w przypadku budowy! Przecież budynek ma służyć przez lata, a żeby służył dobrze to materiały muszą być najwyżej jakości. Jakość z kolei często idzie w parze z ceną...Oczywiście można znaleźć niedrogie czy zakład produkcji takich materiałów budowlanych, ale wtedy warto upewnić się, że w przedsiębiorstwie wdrożona jest zakłądowa kontrola produkcji, która gwarantuje wyroby zgodne ze specyfikacją, a zatem i dobre jakościowo. Jesli pomimo to nie mamy pewności warto zwrócić się bezpśrednio do laboratorium budowlanego, które przeprowadza badania materiałów budowlanych. Przy okazji to każdy zakłąd oferujący materiały budowlane powinien współpracować z takim laboratorium budowlanym, choćby właśnie w zakresie wdrażania zakładowej kontroli produkcji. Jako przykład mogę podać Biuro Projektów Inwestycyjnych Ag-Cel, oferują też szkolenia - zakładowa kontrola produkcji czyli system zkp. A ponad to wiele innych np. obsługa budów.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 25 lutego 2016, 10:37
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 grudnia 2015, 06:44

To zależy przede wszystkim z jakich produktów ten dom bedziesz budował. Najwazniejsze są fundamenty i ściany. Ja do ich budowy używałem tych pustaków ściennych - http://www.keramzytsystem.pl/produkty-suboferta-pustaki_scie nne dzięki czemu nie wydałem fortuny. Dom jest dość spory bo 150 m2, ale warto było wybrać.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2015, 14:35

Koszt budowy domu jest uzależniony od jego wielkości i zastosowanych materiałów. Wiadomo, że na budowie nie ma co oszczędzać i warto inwestować w najlepsze materiały, ważne jest nawet by beton był dobrej jakości, z dobrych mieszanek. Ja kupowałem beton od betoniarni www.bankorbet.pl z Dębicy, kolega mi ich polecił

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2016, 19:12

Polecam jeszcze korzystać z pomocy bardzo dobrych składów budowlanych, np. http://polskisklad.pl/. Stal, beton, drewno i wiele, wiele innych materiałów właśnie tam znajdziecie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 stycznia 2016, 20:24

Koszt budowy domu zależy przeciez od wielu czynników - w jakim regionie budujemy, a co za tym idzie jaki będzie koszt materiałów i robocizny... i tak przeważnie jest, że wyskakują jakieś nieprzewidziane wydatki.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2016, 21:16

do kosztow na pewno musisz dorzucic firmy zajmujace sie orbotami ziemnymi, jezeli chcesz zrobic to w dobrej cenie to polecam www.pl-kraz.pl sam korzystalem i warto

Zgłoś | Cytuj | Link

12 stycznia 2016, 20:44

wynajmij sobie fimr od wyceny domu i po sprawie, a naprawde wazna jest wycena przed budowa, osobiscie moge polecic Ci firme www.ekspertyzy.waw.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2016, 15:20

Jak już określisz budżet, to dodaj do tego jakieś 30% - wiem, co mówię.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 stycznia 2016, 06:34

Koszty można zdecydowanie minimalizować. Nie tylko względem prac, które można wykonać samemu, ale także biorąc pod uwagę sprzęt. Częśc z pewnoscią wszyscy mają, ale takie coś jak rusztowania czy koparki lub inne ważne maszyny już nie, tutaj z pomocą przychodzą wypożyczalnie sprzętu budowlanego, ja korzystam najczęścniej z www.ramirent.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 47 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 460

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >