Ile kosztuje budowa domu?

« Powrót do artykułu: Ile kosztuje budowa domu? | « Powrót do grupy: Budowa i remont

Stron: 47 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  14 15 16 17 18  ▸  ▸▸

4 maja 2016, 08:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja teraz wybieram kocioł do centralnego ogrzewania i zastanawiam się czy inwestować w pellet czy w ekogroszek? Jakie macie doswiadczenia z tymi dwoma sposobami? Króty lepszy?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 maja 2016, 13:21

Jeśli chodzi o koszty inwestycji no to wiadomo, ze w kazdym rejonie będą inne. Ale warto naprzykład od razu pomyśleć o wykonaniu wszystkich prac ziemnych na początku, wtedy za wynajem sprzętu zapłąci się tylko raz.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2016, 09:55

ja mam remont, tez sporo kasy pojdzie, jak wy sobie dajecie rade, zeby nie wydac zbyt duzo kasy na remont?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2016, 10:30

Zależy jakiego domu, czy masz działkę pod budowę itd. Myślę, że za 300 Tyś wybudujesz już ładny domek, oczywiście jeśli posiadasz działkę budowlaną :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 maja 2016, 13:50

wszystko zalezy od standardu. U nas też wyszlo coś koło 300 tysięcy. Jeśli chcecie trochę zaoszczędzić, to warto wynająć używane kontenery budowlane i sanitarne. Mój maż wynajmował od tej firmy ze śląska http://aproservice.com/.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 maja 2016, 15:58

Koszta są różne. Najlepiej wszystko przeliczyć i rozpisać. Oprócz tego warto też pomyśleć o firmie, która pomoże nam zachować ład i porządek. Zarówno podczas samej budowy, jak i potem przy wykańczaniu. Widziałam, że http://eclear.pl/oferta/ zajmuje się takimi tematami. A te kwestie warto sobie zaplanować przed rozpoczęciem prac.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2016, 07:06

To prawda, remont to zazwyczaj kosztowna sprawa, która pochłania sporo naszych zgromadzonych oszczędności. Jeśli jednak zastosujecie się Państwo do naszych wskazówek zawartych w artykule http://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/jak_zrob ic_remont_i.html to na pewno stan Waszych budżetów po zakończeniu wszystkich czynności nie będzie w opłakanym stanie. Powodzenia!

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2016, 10:50

budowa domu wca,le nie musi być droga ;) mozna zaoszczedzić na róznych rzeczach, np. na garazu, wybierając trochę tańsze, ale również solidne rozwiązanie - garaż metalowy http://www.garazemetalowe.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2016, 06:16

Nie musi to być wcale taka duża kwota jeśli poszukasz oszczędności, a wiem, że się da. Możesz na przykład zaoszczędzić na sprzęcie budowlanym decycując się na jego wynajem zamiast zakup. Sprawdź sobie jak wygląda to korzystając z wypożyczalni sprzętu budowlanego, zadzwoń, popytaj a okaże się, że remont może wynieść Cię znacznie mniej niż się spodziewasz. Ja korzystałem przy remoncie z oferty wypożyczalni sprzetu budowlanego - www.ramirent.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2016, 08:20

Koszt budowy domu jest uzależniony od jego wielkości i zastosowanych materiałów. Wiadomo, że na budowie nie ma co oszczędzać i warto inwestować w najlepsze materiały. Tyczy się to także sprzetu budowlanego, dlatego jeśli jakiegoś nie będziesz miał lub potrzebował czego bardziej profesjolanego to z pewnością warto byłoby tu zadbać o wynajem. Ja w tej sprawie polecam odwiedzenie www.ramirent.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 47 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  14 15 16 17 18  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 138

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >