Ile kosztuje budowa domu?

« Powrót do artykułu: Ile kosztuje budowa domu? | « Powrót do grupy: Budowa i remont

Stron: 47 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  17 18 19 20 21  ▸  ▸▸

29 sierpnia 2016, 23:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Koszt budowy domu bywa bardzo różny i wpływa na to wiele czynników. Ale budując dom warto poszukać odpowiedniego sklepu, w którym kupimy artykuły remontowe, metalowe, grzejniki itp. Ja podczas budowy swojego domu wszystko co potrzebne kupiłem w http://www.bauwit.pl/ w Katowicach. Wybór w tym sklepie jest ogromny, a rzeczy stamtąd są świetnej jakości. Dodatkowym plusem są bardzo korzystne ceny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 września 2016, 05:46

Pamiętaj, ze dobra kanalizacja i odpowiednie spadki w niej to naprawdę podstawa funkcjonowania domu. Ja zaniedbałem trochę sprawę i muszę teraz dość często korzystać z usług pogotowia kanalizacyjnego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2016, 17:03

Temat rzeka. Możesz mieć jeden projekt i każdemu wyjdzie inny koszt.
Aczkolwiek są różne narzędzia, które pozwalają ocenić ile to będzie kosztowało.
Masz np. taki kalkulator materiałowy.
Myślę, że warto sprawdzić. Nigdy nie wyliczysz wszystkiego do złotówki, ale zyskasz chociaż ogólne pojęcie czego się spodziewać.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2016, 10:54

Oczywiście ten temat to rzeka i ciężko sprecyzować nawet czysto szacunkowe koszty, to nierealne. Na całkowity koszt stanu surowego składa się kilka czynników jak metraż czy jakość zastosowanych materiałów. Sporo istotnych szczegółów w tej kwestii znajdziecie na www.DomkizWyszkowa.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2016, 09:36

Nie zapomnijcie jeszcze przy budowie o tym, zęby sobie zapewnić kontenery, które będą służyły jako miejsce na odpady. Bez dwóch zdań porządek wtedy panuje. Weźcie sobie zerknijcie chociażby na http://www.sawogruz.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2016, 12:43

Pytanie to temat rzeka, ponieważ nikt nie będzie w stanie napisać ile dokładnie kosztuje budowa domu, wszystko zależy od jakości zastosowanych materiałów czy metrażu domu, to takie podstawowe kwestie od których należy zacząć.

www.Smarttrans.net.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

2 października 2016, 23:01

Ja także uważam, ze nie da się sprecyzować kosztów budowy domu. Ale chcąc zabrać się za cos takiego koniecznie trzeba poszukać firmy, która ma ofercie wynajem sprzętu budowlanego. Sam dośc długo szukałem kogoś sprawdzonego i rzetelnego. Całe szczęście znajomy polecił mi www.planbet.pl z Gdańska. Firma ta oferuje wiele rodzajów różnego sprzętu w przystępnych cenach.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 października 2016, 22:56

Dużo zależy od jego rozmiaru i materiałów. Dobre jakości więźby dachowe można dostać u http://tartakjejkowice.pl/. Jakościowo pierwsza klasa.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 października 2016, 11:42

Nie wszystko samemu trzeba kupować można tez przecież wypożyczyć. Ja np wynajmowałem sprzęt budowlany z tej firmy [url]www.dynamic-metal.com.pl .

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2016, 13:41

Co do sprzętu budowlanego to osobna kwestia, bardziej chodzi o koszty budowy, robocizny plus wykończenia wnętrza gdzie określenie potencjalnych kosztów jest po prostu nierealne.

www.Euro-Zakupy.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 47 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  17 18 19 20 21  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 127

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >