Ile może kosztować

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

1 września 2014, 18:13

Zgadzam sie: good 0 bad

Masz rację, niektóre prace przy budowie można wykonywać samodzielnie. Ale trzeba mieć też miejsce by schować te narzędzia. Złodzieje ostatnio nie śpią. My niedawno kupiliśmy betoniarkę i kilka innych maszyn potrzebnych na budowie. Na razie stoją w garażu ale nie ma tam za dużo miejsca i mamy zamiar kupić domek metalowy YardMaster z Ogrodosfera.pl by je schować i odpowiednio zabezpieczyć przed kradzieżą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 września 2014, 13:01

trudno oszacować takie koszty bez szczegółowych danych. ale wiem z doświadczenia,że jeżeli dobrze poszukać,nawet przy tak poważnej inwestycji sporo można zaoszczędzić. np. niedawno trafiłem na dobrą okazję przy zakupie betonu na fundamenty w [www.hydrobudowa1.pl/betoniarnia.htm] zajmują się produkcją,więc mają różne typy betonu w konkurencyjnych cenach i nie trzeba martwić się jakością.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 20:57
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 września 2014, 11:52

Już tak nie przesadzajcie, że obliczenie wartości inwestycji jest tak niemożliwe. Ja zmieściłem się w zakładanym budżecie, chociaż nie ukrywam, że robiłem dość dokładne obliczenia. Najważniejsze to się zabrać do tego na poważnie i poświęcić odrobinę czasu - do wyceny może Wam się przydać zapoznanie z tym artykułem [http://kb.pl/teksty/2014/06/13/kosztorys-budowlany-jak-go-z robic/] jest dość jasno rozpisane na co zwracać uwagę przy czacowaniu jaki będziesz koszt budowy domu. Dodatkowo na tej stronie są bardzo dobrze rozbudowane kalkulatory więc jak będziecie znali powierzchnie domu to możecie bez problemu wyliczyć koszty materiałów. Mój przykład pokazuje, że dokłada ocena jest możliwa.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 20:57
Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2014, 18:20

Moim zdaniem nie warto też oszczędzać do przesady bo potem negatywnie się to na nas odbije,głównie na jakości kupionych materiałów. Ciężko stwierdzić jakie będą koszty takiej inwestycji,to zbyt ogólne pytanie i lepiej rozłóż wszystko na czynniki pierwsze uwzględniając zakup materiałów budowlanych przez internet.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 20:58
Zgłoś | Cytuj | Link

6 grudnia 2014, 13:28

Eneorgooszczędny dom nie może się obejść bez odpowiednich instalacji sanitarnych i elektrycznych, które mogą na to wpłynąc. Gdy ja się budowałem, to zleciłem te sprawy firmie [http://prim-minskmaz.pl/] która dobrała dopowiednie komponenty i wywiązała się ze swojej pracy szybko i terminowo

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 grudnia 2014, 22:23

Tak, temat instalacji cieplnej to nie przelewki. Źle założona może doprowadzić choćby do rozsadzenia boilera. W swoim domu zleciłem to [www.sigma-nieporet.pl] którzy fachowo zajęli się całym ogrzewaniem

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2014, 08:11

Wszystko źle założone może spowodować dużo strat i pracy na nowo. ;) Często ludzie źle wykończają balkony i woda prowadzi do ich stopniowego niszczenia. By przed tym je uchronić warto zainteresować się profilami i uszczelnieniami balkonowymi, które oferuje choćby [http://obrobkiblacharskie.com/] Mój brat parę lat temu budował się i zignorował ten problem. Niedawno musiał kłaść płytki na nowo

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 20:59
Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2014, 22:02

Użytkownik Gość: adam77 napisał: żeby zaoszczędzić przy budowie,część lżejszych prac
można wykonać samemu. wystarczą dobre narzędzia,trochę
chęci i zaangażowania.

Ale trzeba tez pamietać, ze takie oszczednosci finansowe łączą sie z wydłuzeniem czasu budowy... Trzeba sie zastanowić na czym wam barzdiej zależy.Wykonywanie różnych rzeczy samemu łączy sie tez z ryzykiem,ze coś źle nam wyjdzie. Ja czasu niewiele mialem podczas budowy i cieszyłem się, że moglem np. juz gotowy beton miec przywieziony przez [http://www.contractor.com.pl/] na plac mojej budowy i nie musialem go sam urabiac.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 20:59
Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2014, 00:51

Tak na oszczedzaniu czesto tez mozna wiele stracic. Np wybierając standarodowe rozwiązania w oswitelniu, kiedy teraz ledy są na topie i są oszczedne. Jesli przyoszczedzisz na tym to bedziesz placic wieksze rachunki za prąd. Tak samo z ogrzewaniem, kupisz tanszy piec na drewno czy wegiel to bedziesz wiecej placic za opal. Ja wybralem pellet i kociol [http://kolton.pl/work/] i mimo ze wiecej zaplacilem za sprzet i montaz to po latach zaczyna mi sie to zwracac.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 21:00
Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2014, 12:46

no dokladne, najlepiej zaoszczedzic czas na zbedne rzeczy. przy budowie domu, tez mialem malo czasu i przez to musialem sie pospieszyc w wyborem ogrodzenia. ostatecznie zdecydowalem sie na betonowe z [www.betonowekrakow.pl] i to byl bardzo dobry wybór

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 16 marca 2015, 20:47
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 331 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 330

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >