Gość: bartek praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline jarilitmanen doświadczony
|
Myślę że jak na dzisiejsze realia to 100 tyś to jest nic
ale a skoro posiadasz działkę to myślę że się
zmieścisz i dasz radę. |
| |
Reklamy Google | |
offline lila praktykant
|
|
| |
Gość: guliwer70 praktykant |
Jak będziesz budować dom, pamiętaj, aby dokonać odpowiedniej termoizolacji budynku. Na rynku jest bardzo wielu producentów, którzy proponują swoje towary, ale niestety, nie zawsze są one dobrej jakości, czasem to, co jest napisane na opakowaniu, nie zgadza się z rzeczywistością. Dlatego wybierając jakiś produkt, chociażby styropian do ocieplenia, najlepiej wybrać sprawdzony, od sprawdzonego producenta, który naprawdę dba o swoich klientów. Dobre styropiany posiadają odpowiednie certyfikaty jakości i rekomendacje, np. Instytutu Techniki Budowlanej (ITB), jeśli wybierzemy właśnie taki styropian, będziemy mieć pewność, że sprawdzi się on w 100%, a nasze pieniądze nie zostały wyrzucone w błoto. |
| |
Gość: miśka praktykant |
Witam jeśli chodzi o wybudowanie domku 80mk wraz z własnymi pustakami , wydaje mi się to mało prawdopodobne tzn- postawić tak ale z wykończeniem może być problem, ja dokładnie za dwa tyg,zaczynam woj.lubuskie mały domek tzn 80mk i wyobraź sobie że 150tyś mam nadzieje że starczy na postawienie stan surpwy zamknięty z elewacją .. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Tomasz_Tkacz praktykant |
a ja szczerze polecam fajne e-narzędzia do pomocy w budowie domu, które udostępnia portal www.ebudowanie.com |
| |
offline severus praktykant
|
Znajdz dobrą ekipę, która nie zmarnuje materiału. Polecam stronkę www.fachowaekipa.pl. Tam znajda Ci porządnego fachowca, a przy okazji doradzą na co zwrócić uwagę. I mają jeszcze ciekawą ofertę na materiały. |
| |
offline Rubiku majster
|
|
| |
offline gabon fachowiec
|
|
| |
offline nerono praktykant
|
Kalkulacja Gabona jest "lekko" przesadzona. |
Ten post był edytowany przez nerono dnia: 31 sierpnia 2012, 10:19 | |
|
Ile budowa domu
«
Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom
Ostatnio na forum
- Gdzie kupić projekt domu w okolicach Lublina ??? Liczba postów: 53 Grupa: Zanim wybud... W Lublinie odnotowano wzrost liczby turystów, co przekłada się na lepsze wyniki dla lokalnego sektora hotelarskiego i gastronomicznego. Ten pozytywny trend ma k...
- rozbiórka domu Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... Rok temu otrzymaliśmy w spadku dom, ale niestety był w bardzo złym stanie, a na posesji znajdowała się także stara stodoła. Zdecydowaliśmy się na wyburzenie wsz...
- reklama na granicy Liczba postów: 39 Grupa: Zanim wybud... Też właśnie szukam drukarni oferującej wydruk banera. Znacie może jakąś solidną firmę z niezłymi cenami?
- Zakup działki na stanowisku archeologicznym Liczba postów: 22 Grupa: Zanim wybud... Trzymaj namiary - https://pogotowiearcheologiczne.pl/ Też mieliśmy ogarniany taki temat. To było konieczne. Ogarnęli robotę, ale przede wszystkim papiery, przed...
- Budowa domu ,a działka rolna? Liczba postów: 21 Grupa: Zanim wybud... Oczywiście że można budować, pod warunkiem że gmina zmieni przeznaczenie terenu w planie miejscowym o co ( zmiana planu ) możesz wnioskować. Trochę to potrwa. P...