Ile kosztuje podniesienie o jedna kondygnacje?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

27 września 2010, 16:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Hej!

Czy ktoś z was potrafi wstępnie policzyć ile może kosztować podniesienie o jedno piętro w górę budynku o wymiarach szerokość 8 metrów i długość 16 metrów. Chciałbym tylko wiedzieć orientacyjnie ile cos takiego może kosztować, materiały i robocizna. Dach ma byc zwykły taki płaski, wylany. Wiem, że trzeba się udać do biura gdzie robią projekty itd ale teraz chcialbym wiedziec mniej wiecej jaka kwota wchodzi w gre. Chodzi mi o stan surowy – bez wytynkowania, papy na dachu itd.

pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2010, 14:10

Szczerze mówiąc nie jestem zorientowany w cenach takich usług. Radzę podzwonić po firmach i przedstawić im plan wykonania roboty oraz zapytać o cenę i wtedy porównywać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2010, 15:39

A z czego są ściany? I jakiej grubości? No i przede wszystkim wiek budynku bop to bardzo ważne w kosztorysie

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2010, 18:16

Jest to budynek inwentarski/kurnik, ściany są z takiej starej pełnej cerwonej cegły, budynek jest dosc stary (z 80 lat ma). nie wiem dokladnie teraz jaka jest grubosc scian wiem tylko tyle ze chyba na 3 cegły. Jutro pojade na dzialke to dokladnie zmierze. obecnie budynek ma dach dwuspadowy. Ogolnie wyglada jakby zostal wybudowny z 10 lat temu, nic nie odpada, strop jak nowy itd.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2010, 11:23

Tak jak koledzy wyżej, chodzić i się pytać o ceny. Ciężko określić nie widząc dokładnie jak się budynek przedstawia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 305

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >