Ile naprawdę oszczędza się na domach energooszczędnych?

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

11 października 2014, 11:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Ile naprawdę oszczędza się na domach energooszczędnych?
I jak wybrac projekt takowego, żeby jednak max niskie mieć potem rachunki za ogrzewanie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 października 2014, 17:24

Wszystko zależy od tego jakie materiały i technologie zostały wykorzystane do budowy - inaczej trudno byłoby określić ile rocznie zaoszczedzisz na ogrzewaniu:)
Jak sobie wejdziesz na stronę http://www.dobredomy.pl/ to tam jest duży dział z projektami typowo energooszczędnych domów i tam się już można zorientować ile wyniosą koszty ich ogrzewania:)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2014, 23:35

Najłatwiej będzie ci to zrobić porównując dane z charakterystyki energetycznej budynków. Dokumentacja musi takie opracowanie posiadać i większość sprzedawców projektów gotowych prezentuje je na stronach. Znajduje się tam wskaźnik energii pierwotnej - możesz sobie obliczyć ile energii zużyjesz i ile to będzie kosztować.
pozdrawiam
zapraszam do poradnika www.archi55.pl/poradnikw którym omówiono szereg zagadnień związanych z budową domu

Zgłoś | Cytuj | Link
Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2014, 21:21

Muszę Cię pozytywnie zaskoczyć :) Otóż promocja w MG Projekt jeszcze się nie zakończyła :) Tym razem mamy Mikołajkowy worek prezentów :) Wystarczy zadzwonić zamówić projekt powiedzieć hasło Mikołajkowa promocja, a można otrzymać 10% rabatu i 800 PLN na pakiet dodatków :) Fajnie, że ciągle są jakies promocje :) http://www.mgprojekt.com.pl/mikolajkowy-worek -prezentow

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 grudnia 2014, 20:43

Czytałem na stronie http://www.its-koszalin.pl/pl/pasywne.html, ze na takim pasywnym energooszczędnym domu można zaoszczędzić nawet do 10 razy. Jeszcze sie o tym nei przekonałem, ale mam nadzieję, ze to prawda.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2014, 11:35

właśnie, mam ten sam problem, ciągle tylko słuchy, żadnego potwierdzonego źródła:)

Zgłoś | Cytuj | Link

23 stycznia 2015, 14:32

Pamiętajcie, że dom energooszczędny to nie znaczy pasywny, pomimo tego, że mogą zostać wykorzystane podobne rozwiązania techniczne wentylacji mechanicznej. Domy energooszczędne mają wyższą charakterystykę zapotrzebowania na ciepło. Dodatkowo, domy pasywne są certyfikowane.
Tutaj różnice:
http://muratordom.pl/eko-murator/buduj-ekologicznie/dom-ener gooszczedny-czy-dom-pasywny-porownanie,116_9013.html

Zgłoś | Cytuj | Link

28 stycznia 2015, 01:15

w pierwszych latach nie oszczędza się tak wiele, ale potem są to już większe sumy

Zgłoś | Cytuj | Link

11 sierpnia 2016, 19:25

kolektory słoneczne najlepiej połączyć z instalacją fotowoltaiczną. Wtedy twoje rachunki naprawdę będą wynosiły grosze a zwrot pieniędzy będzie podwójny. Najlepiej skontaktuj się z firmą Biomar bo panowie od lat siedzą w temacie i zajmują się takimi instalacjami. Do tego pomagają zdobyć na nie dofinansowanie więc wielki szacunek dla niech. Dowodem na ich bardzo dobre podejście do klientów jest chociażby posiadany przez nich certyfikat uczciwości

Ten post był edytowany przez Koprobo dnia: 13 sierpnia 2016, 11:54
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 5 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • niższe koszty ogrzewania Liczba postów: 594 Grupa: Ekologiczny... Jednym z znakomitych miejsc gdzie znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek je...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 271 Grupa: Ekologiczny... Ja montuję na dole jedna duża jednostkę 3.5 albo 4kW na salon z aneksem około 37 metrów. Na górze w pomieszczeniach od zachodu, czyli master bedroom i biuro. 2x...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19407 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 187

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >