Witam! czy robił już ktoś odlewy z gipsu imitujące kamień elewacyjny taki jak jest dostępny w wielu marketach budowlanych.Do tego służą formy silikonowe bądź plastikowe,które już zrobiłem z gumosilu.Formy wyszły dobrze,mam tylko problem,gdyż nie wiem jakiego użyć gipsu czy innego materiału żeby powstałe płytki kamienne nie były kruche i nie posiadały pęcherzyków powietrza.Czy robił już ktoś coś takiego?Proszę o porady
offline szczesny praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline GunsNRoses inżynier
|
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o takim czymś, ale zaintrygowało mnie to. Ciekawe rozwiązanie. Kamień elewacyjny jest bardzo drogi a coś takiego mogło by nie wynosić wysokich kosztów, tak więc podbijam temat. Jeśli ktoś miał z tym styczność napiszcie swoje opinię i materiały z których wykonaliście, z góry dzięki |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Łukasz Piechowiak praktykant |
|
| |
Gość: HUDYwitek praktykant |
Witam świtę |
| |
Gość: Banka praktykant |
Witam. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Grzegorzxxx praktykant |
|
| |
offline Brobud praktykant
|
Witam; |
| |
Gość: poliuretanformy praktykant |
można także samodzielnie wykonać formy ( wtedy można uzyskać niepowtarzalny wzór płytki) polecam poliuretan który ma niższą cenę niż silikon, i ma bardzo dobre parametry wytrzymałościowe, jest to forma elastyczna także płytki bardzo łatwo wychodzą, szeroki zakres twardości 30-70 ShA, zainteresowanych proszę o kontakt na poliuretanformy@wp.pl |
| |
Gość: gabi kamyk praktykant |
Witam |
| |
Gość: Damian praktykant |
Witam,mam do Panów pytanie a mianowicie chodzi mi o to czy jest potrzebny atest PZH na produkcje imitacji kamienia,wytwarzanego z gipsu budowlanego,i jeszcze jedno jak zapewnić sobie popyt czy warto podpisać umowę ze sklepem budowlanym (nie sieciówki)skłaniałbym się do mniejszych sklepów.A co najważniejsze gdzie zakupić formy silikonowe w przystępnej cenie patrzyłem na allegro ale ceny są kosmiczne.Z góry dziękuje |
|