Cześć :? Malując ściany w pokoju, najpierw pomalowałam wszystkie narożniki i łączenia, a następnie całe powierzchnie ścian. Nie wiem jak to możliwe ale po wyschnięciu farby wydaje się, że w narożnikach farba ma inny odcień, niż na pozostałej powierzchni. Czy to możliwie? Co może być tego powodem?
Gość: MonikaT praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
jest kilka możliwych przyczyn: |
| |
Reklamy Google | |
offline chiromancja doświadczony
|
Ja bym dodał jeszcze jeden powód. Powierzchnie maluje się zgodnie z zasadą "mokre na mokre". Nie należy przerywać malowania jednej powierzchni. Gdyż po wznowieniu prac w miejscu styku stara farba/nowa będzie zauważalny ślad. Trzeba "domalować" przynajmniej do "winkla" i wtedy przerwać. Z malowaniem narożników jest właśnie ten problem. Pomalowałaś go, a gdy wróciłaś by malowaćb:c1dfad3df6] w tym miejscu był on już suchy. |
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 31 maja 2016, 15:54 | |
| |
Gość: MonikaT praktykant |
|
| |
offline bud fachowiec
|
Tyle lat maluję i zawsze używam pędzla do narożników i jeszcze nie zdarzyło mi się aby były inne odcienie. Fakt że nie maluję części ściany najpierw a potem reszty bo to zawsze będzie się różnić. Malujemy całą powierzchnię za jednym zamachem. Nie można pomalować sobie pół ściany a potem drugie pół bo zrobią się właśnie smugi i różnice. |
| |
Reklamy Google | |
offline robertb fachowiec
|
|
| |
offline boxon fachowiec
|
|
| |
offline Domartstyl_eu kierownik
|