Izolacja akustyczna

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

26 maja 2014, 20:46

Zgadzam sie: good 0 bad

wiadomo że dobrze dobrana musi być. To w braasie maja takich speców to ja w szkou, ta firma ogarnia wszystko :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 czerwca 2014, 15:04

bo dzisiaj kazda porzadna firma wie ze klient chce byc obsluzony kompleksowo.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2014, 13:33

Z izolacją akustyczną jest tak, że dźwięków niskich, takich powiedzmy w granicach od 20Hz do 700Hz nie jesteśmy w stanie zatrzymać niczym oprócz grubego muru. Na pozostałe dźwięki można już coś zaradzić. W przypadku dachów to zrobiłbym sobie taką izolację z pianki PUR http://machpelc.com/izolacja-natryskowa/akust yczna, a w przypadku ścian w bloku to zostaje np. wspomniany wcześniej korek.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 października 2014, 13:45

Coś z tym linkiem nie działa, wrzucę jeszcze raz - http://machpelc.com/izolacja-natryskowa/akust yczna/

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2014, 17:53

ale gdy zastosujemy wełnę mineralną tak z 25 cm i odpowiednio ją ułożymy to na pewno wytłumi hałas.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2014, 17:09

Wełna jest całkiem fajnym wyjściem, ale drogim jeżeli mamy ułożyć 25cm, jest też bardzo dobrym ociepleniem.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 maja 2016, 10:56

teraz najlepsza jest pianka PUR. wiecej o niej można sie dowiedziec na http://piankaok.pl/chcesz-wiedziec-wiecej/
W tym momencie jest tak samo wyceniona z montażem jak wełna.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2016, 16:45

Warto pamiętać, że dachówka również jest ważną częścią izolacji akustycznej. Bardzo dobrymi właściwościami charakteryzuje się dachówka betonowa Braas. Wygłuszają one lepiej od ceramiki aż o 7 decybeli.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 czerwca 2016, 14:31

Robiłem ostatnio u klienta wygłuszanie pomieszczenia i docieplenie poddasza. Pokój córki, był przeniesiony do piwnicy (!) bo gra na gitarze basowej. Tam było już coś robione z akustyką, i teraz tylko gruby korek dokładaliśmy. W tzw. między czasie właściciel zażyczył sobie docieplenia poddasza. Z kolei poddasze to m.in. "kącik" modelarski właściciela. Wiec kupiliśmy w hurtowni eArmet specjalne wieszaki pod drugą warstwę wełny (doszły na drugi dzień kurierem). Gość ma na poddaszu 45 cm wełny ale kamiennej na bardzo dobrej lambdzie. I na koniec pracy gość twierdził że to co od razu odczuwalne po wejściu na poddasze to znacznie niższy hałas. Wiec ta wełna rzeczywiście musi mieć też dobre właściwości wygłuszające.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2016, 16:50

Na pewno też coś daje. Tak samo jak blacha która bardzo mocno przepuszcza dźwięk a dla porównania dachówka o wiele mniej. Nawet jak pisał Braas dachówki betonowe lepiej wyciszają aż o 5 decybeli.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 4 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19467 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 300

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >