Izolować ścianę pod glazurą w łazie

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

19 lutego 2007, 11:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Co powininnam wiedzieć na temat izolacji przeciwwilgociowej pod glazurą w łazience? Chodzi o kabinę przysznicą- wydaje mi się że przed ułożeniem glazury ściany "pod prysznicem" należy odpowiednio zaizolować. Tynki w łazience są gipsowe. Czy ktoś już to robił? Prosze o podpowiedź

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lutego 2007, 22:26

Ściany powinno zabezpieczyć się folią w płynie.Jest to drogi materiał ale bardzo skuteczny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lutego 2007, 22:58

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lutego 2007, 17:13

Ja niczym nie zabezpieczalem, tylko po ulozeniu plytek pokryłem spoiny specjalnym płynem- nazwy nie pamietam niestety, ale w sklepach napewno coś polecą.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 marca 2007, 19:42

Zalecana jest izolacja przeciwwilgociowa ścian i podłóg w pomieszczeniach wilgotnych (łazienka) a szczególnie miejsce takie jak prysznic. A jak masz tynki gipsowe to tym bardziej i to nawet tylko dla własnego spokoju. Bo czy mamy pewność czy ściana pod płytkami jest sucha?? Możemy sie dowiedzieć dopiero jak nam płytki zaczną odpadać :wink: .
Ja osobiście wyznaje zasade lepiej dmuchać na zimne.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 marca 2007, 18:30

Tak jak kolega wspomniał najlepiej jest zabezpieczyć tzw. gumą w płynie, która po wyschnięci da nam gumową powłokę np. Woder z Atlasa do tego na łącza i narożniki byłoby dobrze użyć taśmy pokrytej gumą (coś podobnego jak siatka na łącza płyt gips. tylko gumowa).

Zgłoś | Cytuj | Link

22 października 2007, 00:19

Dodam do tego co powiedziano wyżej że w miejscach szczególnie narażonych na przenikanie wody wypadało by zastosować fugę epoksydową, co to daje ?
Przede wszystkim fuga nie przebarwia się od szamponów czy płynów do mycia tych miejsc jak np. kabina prysznicowa a co najważniejsze w przypadku kafli ceramicznych nie zmieniają
one koloru (nie ciemnieją-jakby były namoczone)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• prezent dla narzeczonej Liczba postów: 82 Grupa: Wykańczamy... Wybór prezentu dla narzeczonej to często wyzwanie, zwłaszcza jeśli zależy na czymś wyjątkowym i symbolicznym. Biżuteria dobrze sprawdza się w takiej roli, bo łą...
  • Sklep internetowy Liczba postów: 245 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
  • Architekt Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Moja przygoda ze spinmama zaczęła się zupełnie przypadkiem - widziałem ich reklamę w tramwaju w Poznaniu. Początkowo myślałem, że to kolejna platforma, która ob...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19705 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 297

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >