Z tego co wiem, drzwi zewnętrzne mają równie wysokie wymagania montażowe jak okna – ościeżnica też musi być wstawiona w technologii ciepłego montażu, a ze względu na większe niż w przypadku okien obciążenia użytkowe, wszystko musi być bardzo dobrze wyregulowane, żeby nie doszło do wypaczeń i rozszczelnienia. Ja polecam drzwi aluminiowe AD UP 90 w systemie Schuco z oferty Al-Tech z Mnikowa pod Krakowem – oprócz zwiększonej głębokości zabudowy i zoptymalizowanych stref termoizolacyjnych producent zapewnia także możliwość zastosowania doskonale ocieplonego progu zero milimetrów. To warte uwagi rozwiązanie, które oprócz doskonałej izolacyjności cieplnej zapewnia również większy komfort i bezpieczeństwo użytkowania.
Stron: 23 ▾ ◂◂ ◂ 16 17 18 19 20 ▸ ▸▸
Gość: bartoszek praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Konrad88 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
ZDUN - Wiśniowski to bdb. drzwi. Sam nie jedne zamontowałem i pogę potwierdzić. Choć mi nie leży ten system do naświetli gdzie całość jest zintegrowana na ościeżnicy. Wolę takie dwudzielne gdzie osobno jest ościeżnica i osobno naświetle. Coś jak systemowe rozwiązania z Wikędu albo w drugą stronę - coś jak ma CAL w drewnie. Moim zdaniem na dłuższą metę to jest lepsze rozwiązanie ale to tylko moja opinia. |
| |
offline Porek456 fachowiec
|
Natomiast jeżeli będziecie na etapie poszukiwań naprawdę dobrej jakości w zakresie wkładek drzwiowych, klamek, czy również zamków do drzwi różnego typu to możecie zapoznać sie z ofertą hurtowni Chle-Mar https://chle-mar.pl/ w której będziecie mogli znaleźć różnorodne propozycje, które pomogą Wam zrealizować kolejne prace i odpowiednio zamontować drzwi oraz uchronić nas przed włamaniem. |
| |
Gość: jozik praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Kkarol123 praktykant |
Ja mogę polecić kontakt z firmą Kapica z opolskiego. To bardzo doświadczeni specjaliści, którzy są w stanie wykonać drzwi niemal do każdego budynku. Pracują w znanych systemach Schueco, które dają bardzo szerokie możliwości projektowe. Np. skrzydło oferowanych przez nich drzwi aluminiowych może osiągać nawet 3m, można je wyposażyć w wideodomofon czy kamerę 360 stopni. Godnym uwagi rozwiązaniem jest też moduł Bluetooth, który umożliwia otwieranie drzwi smartfonem. |
| |
Gość: Franki praktykant |
Polecam drzwi firmy KMT. Porządne drzwi, starannie wykonane, z wysokie jakości materiałów i elementów. Mają duży wybór wzorów i kolorów, łatwo dobrać coś do domu, niezależnie czy jest to dom nowoczesny czy tradycyjny. My mamy drzwi Passive 75 - drzwi, które nadają się nawet do domów pasywnych (mają izolacyjność termiczną na poziomie Ud=0,57) i spełniają warunki programu czyste powietrze. |
| |
Gość: Marek88 praktykant |
|
| |
offline theme fachowiec
|
Nie sposób się nie zgodzić - passive i superthermy z KMT to na prawdę udane modele. Sam często je rekomenduję na równi z Matomami Arktic czy Wikędami Optimum czy Termo Prestige Lux. Każda z tych propozycji do dobra baza do rozbudowy pod indywidualne preferencje - pochwyty, podświetlenia, naświetla itd. |
| |
Gość: krystek45 praktykant |
|
|
Stron: 23 ▾ ◂◂ ◂ 16 17 18 19 20 ▸ ▸▸