JBP HD CAMERA- opinie

« Powrót do grupy: Ekspert inteligentnych systemów

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

13 stycznia 2017, 08:43

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja na razie jestem zadowolonym użytkownikiem KZ4 modelu obrotowego i uzywam go do monitorowania domu. Nie psuje się, przy silnym wietrze i opadach nic się złego nie dzieje. Cenowo też stoi fajnie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 stycznia 2017, 20:34

Chodzi Ci chyba o model KZ5 jeżeli obrotowy Czarek61 ;) Ja już się chyba przekonałem i pod koniec tego tygodnia mam zamiar zamówić model KZ8 oby montaż się udał.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 stycznia 2017, 09:44

Raczej podjąłeś dobrą decyzję, no czekamy na twoje opinie na ich temat ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 kwietnia 2017, 13:41

Hmm dziwne u mnie wszystko gra i zrobiłem to tak jak jest napisane w instrukcji. A jaki system masz na telefonie, może tutaj coś aplikacja nie łapie ?

Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2017, 09:04

Widzę, że marketing z formy jbp zarejestrował się na każdym portalu i bzdury wypisuje. Otóż powiem Wam prawdę. Kamera KZ2 nie powala. Owszem fajnie, że ma moduł wifi i zapis na kartę. Kompletny bezsens to krótki kabel w gniazdem RJ przyciskiem reset i gniazdem zasilania - w tym momencie robi się z niej kamera wewnętrzna, bo brakuje zabezpieczenia przed wilgocią. Nie zaszkodziłoby, gdyby była wyposażona w POE i złączki przeciwilgociowe. Element przegubowy do ustawiania kamery w pionie - bardzo kiepska śrubka lub gwint w nakrętce. Dostałem ją ze zerwanym gwintem. Na dodatek mocowanie jest ząbkowane, więc nie ma możliwości płynego ustawienia. Kolejny minus - kamera nie robi nagrań sekwencyjnych. Poważny minus. Zamiast tego robi zdjęcia co ustawiony interwał czasu. Co gorsze tych zdjęć nie da się przejrzeć aplikacją na smartfona, bo nie ma takiej opcji. Można to jedynie zrobić przez przeglądarkę na kompie. Nie ma możliwości kasowania zdjęć. Nawet jeśli przez eksploratora windows "wykasujemy" zdjęcia, to po ponownym wejściu do katalogu nadal tam są. Poważne niedociągnięcie. Mikrofon chyba ma jakąś wadę, bo bez przerwy słychać jakby ktoś w niego pukał, jakby chrobotanie podczas wiatru. Tylko dlaczego słychać to gdy wiatru nie ma? Obraz, dopiero po ustawieniu wysokiego bit rate można powiedzieć, że jest ok. Poza tym - lekkie aberracje. Gniazdo antenowe bez zabezpieczenia przed wilgocią. Ocena 6/10

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 maja 2017, 18:06

Dobrej jakości sprzęt do monitoringu można sobie zamówić przez firmę snapvision https://snapvision.pl/. Ja tutaj kupowałem kamery do małej firmy i system alarmowy. Nowoczesny sprzęt i póki co działa niezawodnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 maja 2017, 14:32

Warto o ofertę monitoringów zapytać również w http://deltavideo.pl/. Jest to dobra i doświadczona firma projektująca monitoringi oraz zajmująca się montażem systemów na terenie Warszawy. Uważam, że oferta naprawdę godna polecenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2017, 15:15

Jeśli można tu pisać o innych firmach, to polecam SCAZI, inteligentny monitoring w cyfrowej jakości, firma sprawdzona, działa od wielu lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 czerwca 2017, 08:16

Oczywiście że można temat jest po to abyśmy mogli znaleźć tutaj najlepsze dla nas opcje monitoringu, ja dom zbudowałem dopiero w zeszłym roku i monitoring na jaki padł wybór to właśie JBP HD Camera, nie powiem złego słowa bo na razie sprawdzają się tak jak powinny, czyli w całkowitej ciemności widocznośc jest do 15-20m, detekcja ruchu i alarm zawsze dzialają, a standard ONFIV pozwala nawet na podłączenie tych kamer IP do rejestratora i podglądu obrazu w kilku miejscach,

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2017, 12:02

Jeżeli w dalszym ciągu szukacie dobrego systemu, kamer do monitoringu domu to polecam również www.Conceptronic.pl gdzie każdy znajdzie coś dla siebie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 393

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >