Jak podłaczyć rynny do odwodnienia?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

5 grudnia 2006, 13:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. mam problem- w sumie nie z dachem, ale...może ktoś pomoże :)
Jak połączyć rynny z rurą odprowadzającą w ziemi? Jakieś studzienki, odpływy? Jak najlepiej rozwiazać problem odprowadzania deszczówki?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 grudnia 2006, 13:49

My mamy u siebie taki układ:
Studzienki chłonne w odległościach 3 m od rogów domu, połączone nawzajem drenami plastikowymi owiniętymi włókniną.
Każda studzienka z kręgu betonowego fi= 100 z pokrywą. Nastepnie jeden otwór wlotowy w każdej studzience w górnej krawędzi kręgu w kształcie U.
Dno i szpary wokół kręgu wysypane piaskiem.Rury spustowe ze skrzynką przelewową z osadnikiem - typowe plastikowe, połączone ze studzienkami drenami fi=80mm. Jak dotad sprawdza sie i nie narzekamy :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 stycznia 2007, 00:44

Polecam ciekawy sposób na odprowadzenie deszczówki.
http://pl.rheinzink.de/194.aspx
U mnie działa bez zarzutu :) Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2007, 11:59

Botaniku- no swietny ten Twoj sposob na deszczowke. No i jaka oszczednosc wody pitnej, o ile akurat nie ma suszy :wink: dzieki

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2008, 17:48

miałam ten sam problem z odprowadzeniem deszczówki ale wkopaliśmy w ogrodzie zbiornik 4800l do zbierania wody deszczowej a przelew jest odprowadzony do rozsaczania wiecej informacji znajdziecie na deszcz.com.pl.
Dzieki temu rozwiązaniu wykorzystuje teraz deszczówke do podlewania ogrodu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 czerwca 2008, 17:08

Na tej stronce http://zbiornik.info.pl/opis21.html też jest kilka ciekawych rozwiązań:)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 września 2008, 15:15

jezeli sie nie chce magazynowac deszczówke to mozna deszczówkę odprowadzic do rozsączania tak jak jest pokazane na http://deszcz.com.pl/www/02_rozsaczanie1.htm

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lutego 2009, 17:39

Witam
Jeśli nie wiesz jak wybudować i podłączyć odpływ wody deszczowej z domu najlepiej skorzystać z usług profesjonalistów. Polecam stronę: fachowaekipa.pl
Tam znajdziesz naprawdę dobrych wykonawców.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2011, 13:51

W sumie to najlepiej najpierw zapoznać się dobrze, z samymi rodzajami odwodnień stosowanych w Naszym Pięknym Kraju. Proponuje serwis informacyjny www.kratki-sciekowe.com.pl w którym można odnaleźć praktycznie wszystkie informacje w dziedzinie odwodnień. Kratki ściekowe podzielone tam są na kilka grup tematycznych więc warto troszkę poświęcić na to czasu, szczególnie jeśli chce się dobrze zrobić swoją robotę.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2011, 13:54

A i jeszcze strona na której można odnaleźć informacje dotyczące sprzedawcy tych elementów czy tam odwodnień. Kratki ściekowe są rozprowadzane przez dystrybutora KMB STEEL PRODUCT, w formie wysyłkowej na terenie całego kraju - zarówno odwodnienia liniowe jak i punktowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 1240

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >