Jak podłaczyć rynny do odwodnienia?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

29 stycznia 2012, 13:27

Zgadzam sie: good 0 bad

No widzisz, Ty znalazłeś portal dla projektantów a ja ich sklep internetowy. Widać że inwestują w marketing internetowy. Być może też kratki ściekowe coraz częściej wchodzą do polskich domów zamiast brodzików które wypierają. Trzeba się zapoznać z czym mamy do czynienia. Sklep internetowy: www.kratki-sciekowe.com

Ten post był edytowany przez instalator83 dnia: 29 stycznia 2012, 13:29
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 stycznia 2012, 08:06

zakopujesz 2-3 kręgi w ziemi i podłączasz do nich rurę

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 marca 2012, 08:31

Jak masz ogród to polecam wodę z deszczówki odprowadzać do zakopanego, zamkniętego szamba pod ziemią - zawsze można ją wykorzystać wtedy do podlewania. Ten pomysł podsunął mi znajomy i u mnie naprawdę się sprawdza. Rynny mam częściowo zakopane w ziemi i pod ziemią jest zrobione doprowadzenie do szamba - ewentualny nadmiar wody jest odprowadzany do kanalizacji...

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2012, 22:39

czy ktoś może polecić jakieś nowości jeśli chodzi o dachówki ??

Zgłoś | Cytuj | Link

14 sierpnia 2013, 11:30

Nie należy przede wszystkim dosłownie bezpośrednio łączyć drenażu odwodnieniowego z odprowadzeniem wody z orynnowania. Drenaż można podłączyć do studzienki tej, do której wprowadzamy deszczówkę, ale trzeba rozplanować tak, żeby woda nam się nie cofała pod fundamenty. Swoją drogą co do orynnowania polecam http://www.struga-rynny.pl/producent/ Montowałem niedawno i jestem pod wrażeniem jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 maja 2014, 15:30

moim zdaniem najlepiej wykorzystasz deszczówkę jeżeli zainwestujesz w jakiś system wykorzystywania wody deszczowej, można coś takiego zamówić m.in w http://www.ekomotorpol.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2015, 22:35

hej, jak sądzicie, oplaca sie kupic zbiornik na deszczówkę u tej firmy www.zbiorniki.szczecin.pl?

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2016, 12:01

Ja polecam z kolei markę Silla.
Pełen zestaw + dodatkowo kołnierz uszczelniający
+ haczyk do łatwego wyjmowania rusztu.
Wykonany w całości ze stali nierdzewnej, najwyższej jakości.
Najniższa dostępna na rynku wersja, ułatwiająca montaż.
Ogromna przepustowość aż 49l/min, pozwalająca na bieżące osuszanie podłogi,
nawet przy silnym strumieniu wody.
Łatwo wyjmowany osadnik zanieczyszczeń + dodatkowo kratka zatrzymująca większe
nieczystości jak np. włosy, dzięki czemu unikniemy zapchania rur kanalizacyjnych.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2016, 01:20

Z osadnikiem tak samo jest w StabiCor to bardzo duze udogodnienie w systemach rynien

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2016, 08:57

do calej instalacji mogę Ci się bardzo przydac zbiorniki na deszczowke, jest to obecnie nieodłączny element każdego domku jednorodzinnego, w tym temacie mogę śmiało polecic firme www.zbiorniki.szczecin.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 708

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >