Jak pomalować nierówne ściany?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

4 grudnia 2008, 12:22

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak można pomalować ściany żeby jednocześnie je wyrównać? Czy można coś takiego zrobić? samemu i wogóle można zastosować taki patent z malowaniem i wyrównaniem jednoczesnie? Pewnie się dziwicie że niby podczas budowy tego nie zauważyłem? Ano nie zauważyłem. Blok z lat komuny. A dla tych któzy jeszcze nic nie rozumieją odsyłam do serialu alternatywy 4. Wszystko wam się rozjaśni.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 grudnia 2008, 17:44

malujesz sufit ( np. na bialo) i wychodzisz na sciany ok 5-10 cm ( zalezy ile ci sie podoba ) .... potem w naroznikach zaznaczasz taka sama odleglosc od sufitu i strzelasz sznurkiem traserskim linie ... malujesz pedzlem wzdluz linii i dalej walkiem w dol ... tu klikaj i chyba od 14 zdjecia pokazane jest

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 grudnia 2008, 11:56

A może lepiej poprosićjakiegoś majstra żeby to zrobił? Boję się że trafięna takiego który weźmie kasę za chwilowy efekt.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2008, 17:56

przede wszystkim bierz z polecenia .. popytaj znajomych, popatrz co zrobili itp ... nie bierz ze slupa bo bedziesz plakac :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2008, 17:41

Szczerze polecam firmę DORO Spray Tech. Fachowe doradztwo z dziedziny maszyn i urządzeń budowlanych (a w moim przypadku agregatu tynkarskiego i malarskiego). Powiedzą Ci całą prawdę - nie ściemniają jak to zwykle bywa przy sprzedaży. Teraz dodatkowo mają forum na swojej stronie.

Polecam www.dorost.pl

A dla osób zainteresowanych fachowcami mała rada - sprawdzajcie opinie na forach na temat ekipy, którą chcecie zatrudnić. Wpiszcie w wyszukiwarkach internetowych "nazwa firmy/ekipy/ lub imię i nazwisko wykonawcy dodając "opinia" " opinie"
np. kowalbudbud opinia opinie

Czasami można ustrzec się przed partaczami !!!!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 stycznia 2009, 14:51

Lepiej nie brać się za to samemu, bo efekt może byc jeszcze gorszy niz przed rozpoczęciem prac. Lepiej wynająć fachowców. Polecam stronkę: fachowaekipa.pl. Sam tam znalazłem niezłych malarzy, więc i Ty nie powinieneś mieć z tym jakiś szczególnych problemów
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2009, 05:25

Tej samej odległości od sufitu nie można odmierzać w narożnikach i żaden sznurek nie pomoże, bo chodzi o optyczne wytracenie nierówności sufitu, a nie ich podkreślenie /gdy np. podnosi się na jedną stronę/, które wyjdą przy wysokich meblach stojących na przykładowo równej podłodze.
Trzeba wynaleźć najniższy poziom sufitu i od niego odmierzyć wedle upodobań szerokość odcięcia. Dalej to już kwestia wypoziomowania linii i malowania ..

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2011, 14:32

Zapoznaj się z artykułem pt. Naprawianie nierówności ścian we wnętrzach w darmowej gazecie budowlanej eFachowiec http://efachowiec.info/?site=numer_2011_2

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2011, 15:15

Strzelanie ze sznurka, to 30 lat temu tak się robiło. Zapraszam na naszą stronę. www.remonty-polkowski.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2016, 12:57

Kiedyś próbowałam tapetę nakleić na nie równie ściany i niestety nie wyszło to ładnie, dopiero zagłądziowane ściany nadają się do tapetowania. Swoją droga polecam te rozwiązania http://plakatynasciany.pl/plakat-grafika-na-s ciane plakat powiesić można zawsze.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• prezent dla narzeczonej Liczba postów: 82 Grupa: Wykańczamy... Wybór prezentu dla narzeczonej to często wyzwanie, zwłaszcza jeśli zależy na czymś wyjątkowym i symbolicznym. Biżuteria dobrze sprawdza się w takiej roli, bo łą...
  • Sklep internetowy Liczba postów: 245 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
  • Architekt Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Moja przygoda ze spinmama zaczęła się zupełnie przypadkiem - widziałem ich reklamę w tramwaju w Poznaniu. Początkowo myślałem, że to kolejna platforma, która ob...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19705 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 273

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >