Tapety to najgorsze zło jakie istnieje. Jak nie masz kasy na równanie to maluj puszytym wałkiem. Jak masz kasę to równaj. Nierówności taką chropowatość na ścianie równa się przez gipsowanie gładzią. Spokojnie samemu mozna wykonać. Jak nie ma pionów to grubsza akcja. Jak małe odchyłki to też można gładzią. Jak duże to już tynkujemy na nowo. Trzeba łaty ustawić, później na to tynk. Grubsza sprawa.
Gość: Tomek Mal praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Bordon44 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline RafałKostkowski inżynier
|
Wałkiem to cięzko a pędzlem jeszcze gorzej. Może wypożycz agregat malarski - np od BMB Serwis http://bmbserwis.eu/oferta-wynajmu/agregaty/8 -agregaty-malarskie.html . Takim sprzętem szybko i równo pomalujesz każda powierzchnię |
| |
offline boxon fachowiec
|
Nierównej ściany (bardzo nierównej) nie da rady tak pomalować idealnie. Wałek jest prosty, jak będą zagłębienia nie będzie dobrze dociskał. Zdecydowanie lepiej jest zastosować jakąś gładź szpachlową, wyrównać, potem poszlifować i malować. Tak u siebie zrobiłem, dałem Akryl Putz St10 Start. Bardzo łatwo się nakłada. Potem dałem farbkę i ścianki są lodzio miodzio. |
| |
offline e-Rzecznik Śnieżka fachowiec
|
Szanowni Państwo, |
| |
Reklamy Google | |
offline macza doświadczony
|
W 100% zgadzam się z tym, co napisał autor poprzedniego
posta. Samo malowanie nie rozwiąże problemu. |
| |
offline Ml-Pol.pl doświadczony
|
|
| |
Gość: kero praktykant |
|
| |
Gość: albert praktykant |
jak to ktoś fajnie powiedział, nie ma co brać "kogoś ze słupa". Ja się zawsze starałęm ekipe brać z polecenia, a jak nie to chociaż w necie opinie poczytać bo jest tego trochę. tak trafiłem na dd projekt i wszystko się potwierdziło, jestem bardzo zadowolony ze współpracy z nimi. |
| |
offline piack praktykant
|
|
|