offline atakspawaczanagly12 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Jan Fachowy fachowiec
|
Witam, |
| |
Reklamy Google | |
offline Vermmer doświadczony
|
materiały budowlane a w szczególności jakieś rozpuszczalniki na pewno się sprawdzą:) |
| |
offline korek3456 praktykant
|
|
| |
Gość: MagdaCez praktykant |
A czy benzyna nie zaszkodzi lakierom na podłogach drewnianych? Jakoś rozpuszczalniki kojarzą mi się blisko z lakierami... Może lepiej zapytać ludzi, którzy na co dzień zajmują się układaniem parkietów... |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Piotrklub praktykant |
|
| |
offline PaulMak doświadczony
|
Raczej zadzwoniłbym na infolinię FinishParkiet i sprawdził. Zepsuć łatwo a naprawić gorzej. Nie tylko podłogę. Jest inny stary sposób na klej od naklejek na meblach - nasmarować oliwką dla niemowląt i zostawić na jakiś czas. Samo odchodzi. Skoro działa na meblach drewnianych to może i zadziała na podłodze :) Ewentualnie sprawdzić na niewidocznym miejscu, czy ta benzyna nie zadziała na lakier. |
| |
Gość: Adam2336 praktykant |
Ślady po taśmie klejącej, zwłaszcza ta, które nie są
najświeższe, mogą przysporzyć wiele kłopotów. W
przypadku, gdy znajdują się one na tak delikatnych
powierzchniach jak parkiet zadanie jest dodatkowo trudne,
jednak można się z tym uporać domowymi sposobami. Bardzo
dobrym rozwiązaniem jest polanie śladów czymś tłustym
np. oliwą lub oliwką do ciała i podgrzać suszarką.
Wówczas, można je podważyć czy też delikatnie
zeskrobać czymś twardym. Sposób ten sprawdza się w
przypadku nawet najtrwalszych taśm, jak choćby taśmy do
mocowania wykładzin. |
| |
Gość: lukasz.z praktykant |
ja na te ślady miałem taki specjalny środek w sprayu, wszystko dobrze się wyczyściło. Zobacz w sklepie www.tasma.krakow.pl, właśnie u nich kupowałem. |
| |
offline Ela78 majster
|
Ehh ach ci majstrowie. Przecież są taśmy obustronne samoprzylepne które później bez problemu łatwo się ściąga. Dlatego ja mam zamiar kupić zanim u mnie majstrowie coś wymyślą. Znalazłam tanie taśmy w sklepie HadnTech https://handtech.pl/45-tasmy-dwustronnie-klej ace |
Ten post był edytowany przez Ela78 dnia: 17 sierpnia 2017, 09:18 | |
|
Jak usunąć ślady po taśmie klejącej z parkietu?
«
Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie
Ostatnio na forum
- Budowa hali Liczba postów: 244 Grupa: Innowacje w... Polecam również namioty od https://partiez.pl/
- Garaż w mieszkaniu Liczba postów: 13 Grupa: Innowacje w... Szukasz trwałego i funkcjonalnego garażu, który przetrwa lata i doskonale zabezpieczy pojazd, czy sprzęt i akcesoria ogrodowe? Sprawdź Garaże Pająk to producent...
- poradnik dla budujących i nie tylko Liczba postów: 9 Grupa: Innowacje w... Czy wiecie jak przygotować posiłki bez glutenu? Jeżeli szukacie sprawdzonego portalu informacyjnego, to polecam Wam sprawdzić stronę https://wiedzaodpodstaw.pl....
- Jaka brama garażowa? Liczba postów: 148 Grupa: Innowacje w... Warto zainwestować w dobrej jakości bramę garażową, która będzie solidnie wykonana, ciepła i jednocześnie pasowała do aranżacji. Dlatego też stojąc przed wybore...
- Nowoczesne budownictwo?] Liczba postów: 66 Grupa: Innowacje w... W budownictwie często spotykamy się z problemem słabonośnych gruntów, które mogą utrudniać budowę tuneli, mostów czy wiaduktów. Jednym z najskuteczniejszych spo...