Witam.
Planuje remont domu i mam pewien problem, mój salon jest
wielkości 50m2 i mam pewien problem bo chciałabym aby
wyglądał jakoś nowocześnie a za razem powiewał spokojem
i by można było się w nim zrelaksować, jak radzicie go
zaaranżować? jakie dodadki farba czy tapeta? rolety czy
firany?
bardzo proszę o pomoc.
offline GWARDIA inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kinga20 fachowiec
|
Osobiście radzę wybrać jasne kolory farb co zwiększy optycznie pokój i nie sprawi, że będzie on przytłaczający. Poza tym można w którymś miejscu przykleić kawałek tapety w jakieś wzory. Jeśli od okien Twojego salonu nie zaglądają sąsiedzi z naprzeciwka to wystarczą zdecydowanie rolety. |
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
No dokładnie tak jak mówi kinga, jasne farby możesz np.
połączyć kość słoniową z brązem lub każdą ścianę
pomalować na inny kolor oczywiście tak by każda do siebie
pasowała, przede wszystkim ciepłe barwy jak np. "promień
słońca" z duluxa |
| |
offline GWARDIA inżynier
|
|
| |
offline HomeDecora doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Doradca IKEA-Warszawa doświadczony
|
Aranżacja salonu(dużego pokoju) zawsze musi być przemyślana, w końcu to miejsce gdzie przyjmujemy gości, spędzamy wolny czas odpoczywając po pracy. Wszystkim "zastanawiającym się" zaproponuje nowy katalog(dostępny od 23 sierpnia). Jest to na pewno dostęp do świeżych inspiracji. |
| |
offline gabibi inżynier
|
a co powiesz na motyw przewodni? Safari i wszystko dobrane pod te tonacje? Dodatki - figurki itp znajdziesz w jednym sklepie. Jeśli nie lubisz brązu,. beżu i odcieni żółtego, może inny motyw? Jakiś kwiat? Słonecznik? Róża? I rozjaśnisz i tak duży już salon odcieniami zielonego? Ja bym jednak była za jakimś stylem, motywem - Indie, Egipt? |
| |
offline bazyliszek inżynier
|
Bardzo fajnie wyglądają wnetrza 3+1, tak jak zaproponowała HomeDecora. Na tej wyróznionej ściane można wymalowac wzór z szablonu. Kolory jakie lubisz, ale ja polecam spokojne barwy, ewentualnie ta wyrózniona ściana w jakiejś żywszej barwie. Jesli cały salon pomalujesz odwaznym kolorem - szybko sie opatrzy i znudzi - wiem z doświadczenia. |
| |
offline Doradca IKEA-Warszawa doświadczony
|
|
| |
offline aurora majster
|
Ciemne meble wyglądają zjawiskowo, ale za fioletem nie przepadam niestety. Bardziej stawiam na klasyczne kolory, choć pewnie innym mogą się takie barwne ściany podobać. No mogłabym się w ostateczności zgodzić. Widziałam na stronie n-design takie kolorowe pomieszczenia i nawet fajnie to wyglądało. |
|