Jak zmienić kolor fugi na inny?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

1 grudnia 2008, 13:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam jasno brązowy kolor fugi między płytkami. Chciałbym go wymienić na bordowy. Czy muszę całą wcześniej położoną fugę wydrapywać? Nie chcę się bawic w takie drobnostki. Czy jest jakiś sposób żebym starą fugę zakrył warstwą nowej?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 grudnia 2008, 18:22

jak wydrapiesz za malo to nowa warstwa nie bedzie sie trzymac .. albo drapiesz calosc i kladziesz nowa ( i to nie jest drobnostka) albo robisz kile

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 grudnia 2008, 20:06

Dłubanie fugi to syzyfowa praca. Nie wiem czy nie szybciej byłoby skuć płytki i od zera położyć nowe. Zaoszczędzi się na robociźnie, ale wyda więcej na materiały. Trudny wybór.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2008, 21:55

na jakiej robociznie sie zaoszczedzi ??? polozenie plytek to tez robocizna, a ja u siebie wydlubalem fugi z 7m2 w 3 godziny ... jest specjalne urzadzenie do tego i w cale nie drogie .. ot taki skrobak do fug :)

wydlubanie fug z 10m2 i zafugowanie okolo 200-250zl + fuga

skucie 10m2 i polozenie nowych plytek 400-500zl + plytki + klej + fuga

zeby zaraz tak rabac klienta na koszty ???

Zgłoś | Cytuj | Link

3 grudnia 2008, 17:55

Można też tak. Ale nie mając doświadczenia w pracy z płytkami i tak nie brałbym się za to samemu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 grudnia 2008, 19:49

nie majac doswiadczenia z plytkami nie zabralbym sie za ukladanie plytek ... a wyskrobac to kazdy potrafi tylko trzeba uwazac zeby nie uszkodzic brzegow plytek

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2008, 11:44

Czyli krócej mówiąc czeka mnie żmudne skrobanie wszystkiego?! Naprawdę nie da się zrobic czegoś? Jakiś specyfik który by to rozmył żeby później zostało tylko wytarcie?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2008, 17:29

fuga jest na bazie cementu .. nie ma nic co by to rozpuscilo ... no chyba, ze razem z plytkami :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2008, 15:44

Czyli szpachelka w łapę i jechana?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2008, 18:56

szpachelka nie ... jest skrobak do fug w kkazdym sklepie budowlanym .. to nie kosztuje wiecej jak 15zl i jest super pomocne ... trzeba uwazac na ranty plytek zeby nie uszkodzic

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 213

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >