Widzę, że już dużo porad dostałeś na temat tego, jak zrobić takie oczko. Ja ze swojej strony natomiast polecę ci preparat do utrzymania takich oczek w dobrym stanie. Sprawdź preparat Biosfera ze strony Aquafor.com.pl Ja używam go od lat i zawsze jestem zadowolony. Skutecznie oczyszcza wodę w oczku, sprawia, że nie zbierają się w nim glony ani żaden osad. Woda jest zawsze klarowna i nie śmierdzi bagnem ani żadnymi moczarami. Preparat jest bardzo wydajny i do tego kosztuje grosze :)
offline Krysto doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Deryll fachowiec
|
W internecie znajdziesz wiele poradników opisujących budowę oczka wodnego od A do Z. Ja użyłem do tego kamienia wielkopłytowego od firmy www.kopalnia-jenkow.pl . Oczko wygląda nowocześnie i stanowi doskonałe uzupełnienie małej architektury ogrodowej. |
| |
Reklamy Google | |
offline damian88 inżynier
|
Warto zainwestować w dobrą pompę cyrkulacyjną lub filtr, tak żeby nie mieć problemu z komarami. Sam zastanawiam się nad kupnem nowej pompy cyrkulacyjnej, z pewnością jest to duża pomoc, jak już napełni się oczko wodą. |
| |
offline Poni90 doświadczony
|
Budowę oczka należy rozpocząć od wybrania odpowiedniego miejsca, w którym ma się ono znajdować! Jeśli takowe już masz, to należy wykopać dziurę pod wybraną formę oczka wodnego :). Tak jest najłatwiej i najszybciej, ale to nie koniec pracy, ponieważ należy zadbać o prawidłowe napowietrzenie, jeśli zamierzasz umieścić tam ryby i rośliny. Na pomoc przychodzi pompa napowietrzająca, która rozwiąże te sprawy i dodatkowo zapewni odpowiednią filtrację, dzięki której uzyskamy czystą wodę! Po tym wszystkim możesz bez obaw udekorować swój mały stawik i cieszyć się mikroklimatem! |
| |
Gość: nambin praktykant |
Najlepszym rozwiązaniem jest zgłoszenie się do firmy, która zajmuje się wykonywaniem oczek wodnych. Ja od siebie mogę wam polecić skontaktowanie się z https://www.blue-garden.pl/ Jest to sprawdzona firma z Krakowa, która wykonała oczko wodne w moim ogrodzie. |
| |
Reklamy Google | |
offline kej_say fachowiec
|
Jeżeli zaczynacie pracę w ogrodzie to polecam zajrzeć do sklepu https://www.waterandgarden.pl/12-lilie-wodne< /a> mają naprawdę spory wybór roślin do oczek wodnych. My z żoną w zeszłym roku robili oczko wodne i właśnie znajoma poleciła nam ten sklep. |
| |
offline Karin fachowiec
|
Oczko wodne to było moje marzenie. I mam :) Nawet z kaskadą. I uważam, że jeśli ktoś ma miejsce to warto postawić na takie rozwiązanie. U mnie robiła firma i niestety sporo zapłaciłam. Teraz zdecydowałabym się na samodzielną budowę, bo są sklepy jak np. ten https://trzmiel.com.pl/ gdzie jest pełen asortyment produktów do budowy takiego oczka. |
| |
offline WitasPL inżynier
|
Możesz skontaktować się z przedstawicielem firmy www.bajawodkan.pl. Zajmują się profesjonalną budową stawów i oczek wodnych. Posiadają doświadczoną kadrę pracowniczą oraz nowoczesny sprzęt budowlany. Ja korzystałem z ich usług w ubiegłym roku i byłem bardzo zadowolony z naszej współpracy. |
| |
Gość: Timothyden praktykant |
|
|