Jak czyścicie swoje piekarniki? Przyznam się, że ja mam z tym mały problemy. Osobiście używam sposobu zapożyczonego z pewnej strony. Posypuję nią wnętrze piekarnika, mocno przypalone miejsca, a potem spryskuję wszystko wodą. Pozostawiam to wszystko na kilka godzin i dopiero wtedy można usunąć zabrudzenia przecierając je szmatką. Nie jest to niestety najszybsze i dość skuteczne rozwiązanie. Czy mogę poznać wasze sposoby?
offline łopaciński praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline gwiazda majster
|
Skoro on już stary i bardzo „zaorany” może warto pomyśleć o nowym ja mam taki samoczyszczący. Te nowe piekarniki parowe same się bardzo dobrze czyszczą. |
| |
Reklamy Google | |
offline Soniff praktykant
|
|
| |
offline aniechto inżynier
|
Taki samoczyszczący piekarnik to i nam by się przydał. Ale żeby to czyszczenie faktycznie było efektywne to i w sumie kupilibyśmy, nawet, jeśli trzeba by wydać trochę więcej. |
| |
offline green_girl majster
|
Zgadza się, piekarniki parowe są znacznie łatwiejsze w utrzymaniu czystości. O tym jak wygląda pieczenie takim sprzętem i o tym, jaki piekarnik parowy wybrać, żeby pasował do naszych oczekiwań można przeczytać tutaj: https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprzet-agd /piekarnik/zdrowe-pieczenie-566.html. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: blankiet praktykant |
|
| |
offline manieczka praktykant
|
|
| |
Gość: bartek praktykant |
|
|