Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline balbinka majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline makaras praktykant
|
Trudno kupić złe drzwi :) pod względem wymiarów poszczególni producenci raczej trzymają się ogólnie przyjętych standardów. Pod względem jakości, to już każdy klient ma swoje zdanie. Jeśli nie czujesz się dobrze w temacie, możesz wybrać sobie dany model z folderu, wymierz dokładnie swoje i zapytaj się czy dany model się kwalifikuje :) wymiana drzwi może być naprawdę miłym i prostym zajęciem. Ja u siebie mam wewnętrzne od porty, na e-porta.com.pl masz taki sklep internetowy to możesz się w stylistyce i cenach rozejrzeć. Generalnie w internecie masz też inne sklepy. Połaź trochę może jakiś styl cię natchnie. Z tego co się orientuje to nawet na budnet.pl masz artykuły na ten temat. |
| |
offline Salon-Okien doświadczony
|
|
| |
offline Robert_Antczak doświadczony
|
Można powiesić nowe skrzydło na starej ościeżnicy, ale do takiego przedsięwzięcia trzeba wziąć fachowca, który posprawdza wszystkie wymiary a potem nam te drzwi zamontuje. Dopasowanie do starej futryny wcale nie jest łatwe a czasami niemożliwe. ocenić to może fachowiec z dużym doświadczeniem. |
| |
Reklamy Google | |
offline bud fachowiec
|
|
| |
offline bud fachowiec
|
|
| |
offline Robert_Antczak doświadczony
|
Też tak uważam, natomiast często jest to problem, stare
ościeżnice były kotwione i to dość głęboko. Można je
wyciąć, lub wykuć. Opcja pierwsza to ogromne ilości
pyłu, opcja druga kawał ściany do rozwalenia, dlatego
wiele osób się nie decyduje na wymianę całości. |
| |
offline NoNameUser inżynier
|
Z tego co piszesz chcesz po prostu wymienić samo skrzydło drzwiowe, jeżeli drzwi są starego typu możesz mieć problem z dopasowaniem skrzydła do futryny, myślę że, aby ominąć takie problemy najlepsza by była wymiana drzwi całkowita, razem z futryną, ja wiem że to więcej pracy ale warto :) |
| |
offline matis praktykant
|
także uważam, że najlepszym sposobem jest całkowite usunięcie starych drzwi z futrynami oraz kupno i montaż nowych. i tak prędzej czy później będzie Cie to czekało więc lepiej mieć już problem z głowy. jeżeli chodzi o samodzielne wymierzanie i kupowanie skrzydła do futryny- jeśli taką opcje wybierzesz to lepiej niech zobaczy to specjalista, u którego będziesz zamawiać takie drzwi. |
|
Jak dobrze dobrać drzwi?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
- Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....