offline Kevin praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Golor praktykant
|
Podatek akcyzowy od pojazdów w USA obliczany jest na podstawie pojemności silnika. Dla samochodów osobowych z silnikiem do 2000 cm3 stawka wynosi 3,1%, a dla samochodów o pojemności powyżej 2000 cm3 – 18,6% wartości celnej. Aby wyliczyć Akcyza za samochód z usa trzeba znać koszt samochodu, koszty transportu i cła. Na przykład, jeśli Twój samochód kosztuje 20 000 euro przy pojemności silnika 2200 cm3, podatek akcyzowy wyniesie 18,6%, czyli 3720 euro. Aby dokonać dokładnej kalkulacji, konieczne będzie przedstawienie dokumentów zakupu, dowodu rejestracyjnego oraz dowodu kosztów dostawy. |
| |
Reklamy Google | |
offline Kevin praktykant
|
Okazuje się, że wszystko zależy od wielkości silnika. Teraz wiem, że planując budżet należy wziąć pod uwagę nie tylko koszt samochodu, ale także koszty transportu wraz z opłatami celnymi i że do dokładnej kalkulacji trzeba dostarczyć wszystkie niezbędne dokumenty. |
|
Jak obliczyć podatek akcyzowy na samochód z USA?
«
Powrót do grupy: Internet i komputer
Aby dodać post, należy się zalogować.
Ostatnio na forum
- Gdzie mogę kupić etui iphone 13? Liczba postów: 4 Grupa: Internet i... No wydaje mi się, że ciekawym wyborem może być iPhone 13. Jeśli jesteście zainteresowani tym urządzeniem, to możecie na stronie https://businews.pl/iphone-13-ki...
- Czy jesteś zadowolony ze swojej pracy? Liczba postów: 4 Grupa: Internet i... Jeśli ktoś nie jest zadowolony ze swojej pracy to proponuję przejrzeć Oferty pracy Kraków na portalu ogłoszeniowych jobimi. Jeden z największych w Polsce
- Essay Liczba postów: 3 Grupa: Internet i...