Jak optycznie poszerzyć pokój?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

22 marca 2010, 16:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Hej! Mam dosyć mały, lecz wysoki pokój. Zamierzam go odmalować ale nie wiem co zrobić, żeby go optycznie poszerzyć? Macie jakieś pomysły?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 marca 2010, 19:41

Witam, miałam podobny problem. Podjęłam ryzyko i zdecydowałam się na wynajęcie specjalisty od aranżacji wnętrz z firmy Kama Design z Warszawy. Okazało się, że kilka niewielkich przeróbek oraz meble pod wymiar załatwiły sprawę. Polecam tego rodzaju rozwiązania. Niewielkim kosztem i dokładnym wykonaniem można czasami naprawdę zdziałać cuda.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 marca 2010, 12:18

niestety nie stać mnie na wynajęcie specjalisty od aranżacji, dlatego zadałem pytanie na forum! jakie kolory powinienem użyć? w jaki sposób pomalować pokój? pomóżcie

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2010, 12:41

Może kup jakąś tapetę w poziome paski (albo pomaluj go w ten sposób). Skoro ubrania w takie paski poszerzają to może i w pokoju się to sprawdzi ...
Jeżeli paski Ci nie odpowiadają (chociaż przyznam że mogłoby to wyglądać bardzo ciekawie), to pomaluj pokój na jakiś jasny kolor - kremowy, lodowy niebieski w przeciwieństwie do kolorów ciemnych nie absorbują światła także optycznie powiększają pomieszczenie.
Odpowiednia aranżacja wnętrza także jest w stanie go powiększyć. Dlatego powinieneś zrezygnować z wieszania dużej ilości obrazów, zdjęć (jeden spory obraz będzie ok ale nie więcej!), powinieneś także zrezygnować z zasłon, firanek (ograniczyć się do rolet) i dużych dywanów - podłoga powinna być jak najbardziej odsłonięta. Zamiast zdjęć/obrazów powieś lustra - odbijając światło nadają pokoju głębi. No i nie możesz za dużo rzeczy w takim pokoju trzymać, bo pokój cały zabudowany meblami na których do tego poupychanych jest bardzo dużo rzeczy też wydaje się mniejszy (meble powinny być małe i stać w pewnej odległości od siebie). Także ograniczyć się do tego, co najbardziej potrzebne - taki pokój powinien spełniać walory użytkowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2014, 19:52

Na pewno musisz uniknąć ciemnych barw i postawić na te jasne takie jak kremowy, beżowy, biały, szary. Ja osobiście nie miałam nigdy takie problemu że miałam za małe wnętrze i chciałam optycznie je powiększyć dlatego nie za bardzo więcej Ci mogę powiedzieć, ale możesz zapytać eksperta tutaj http://zbudujmyto.pl/ może on Ci jeszcze coś doradzi

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 grudnia 2014, 08:26

Stosować poziome linie na ścianach oraz zostawić wolny środek pokoju. Duże okna też pomagają.

www.make.my/pendolino - nowy wyzysk podatnika - przeczytaj bo warto.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lipca 2015, 10:21

Najlepiej bezie poszerzyć pokój za pomocą jasnych kolorów na ścianach oraz do tego również mebli aby całość stworzyła kontrast,ale utrzymana była jednocześnie w jasnej tonacji,to bardzo istotne. Akurat tutaj możemy pomóc i doradzić,zerknijcie na
www.Quadre.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• płytki w salonie?? Liczba postów: 139 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
  • Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 566

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >