offline gabon fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: jablova praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline zuzanQa majster
|
|
| |
offline fikson kierownik
|
|
| |
Gość: Antosia praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: dyziek654 praktykant |
brze prosperuje hurtownia Swatt jeśli chodzi o takie rozwiązania instalacyjne. Mam z nimi kontakt od zeszłego roku. Szybka dostawa, wysoka dostępność części i urządzeń, można kupić sam kocioł, czy kominek ale też elementy pod montaż. Odpowiada mi też ich program lojalnościowy, ma ręce i nogi, rzeczywiście można tutaj niewielkim wysiłkiem zyskać. |
| |
offline boxon fachowiec
|
Koszty ogrzewania zmniejsza się poprzez izolację, np. styropianem o dobrej lambdzie i układanym przez fachowców z doświadczeniem. W miejsca takie jak poddasza to piana pur się nadaje, bo jest praktyczna. Dom ma przede wszystkim nie tracić ciepła, a nie go produkować. Sam mam izolację ze styropianu, nie mam mostków, wilgoci itd. Ogrzewanie mam gazowe, ale nie płacę dużo, bo jest izolacja. |
| |
offline My-house.com.pl majster
|
|
| |
offline Alka majster
|
Ale niestety wiele osób, nie zdaje sobie z tego sprawy. Bez profesjonalnie położonego ocieplenia, odpowiedniej grubości, nie ma mowy o ciepłym domu, choćbyśmy mieli nie wiadomo jakie grzejniki i jakie kotły. Dlatego najpierw trzeba zainwestować w ocieplenie domu (dobrze sprawdza się natryskowe ocieplenie pianą PUR, które likwiduje mostki termiczne - takie jak robi firma http://www.ewapur.pl/), a dopiero potem o ekonomicznym ogrzewaniu i odpowiednio dobranych grzejnikach. |
| |
Gość: krys praktykant |
|
|
Jak oszczędzić na ogrzewaniu? Czy same grzejniki mogą zapewnić oszczędzanie?
«
Powrót do artykułu: Jak oszczędzić na ogrzewaniu? Czy... | «
Powrót do grupy: Budowa i remont
Ostatnio na forum
- Elewacja domu Liczba postów: 149 Grupa: Budowa i re... Klinkier to doskonały wybór do dekoracji ścian ze względu na swoją trwałość oraz elegancję. Dzięki niemu można stworzyć unikatową przestrzeń pełną klasyki i now...
- Fasada budynku jaką elewację wybrać Liczba postów: 7 Grupa: Budowa i re... Szanowni Państwo, Dom powinien mieć dobrze wykonaną elewację. Klinkier jest materiałem ponadczasowym, który dobrze łączy się z innymi materiałami, jak również j...
- Brama garażowa z napędem Liczba postów: 388 Grupa: Budowa i re... Akurat tak się składa, że w kwestii wyboru dobrej i solidnej bramy garażowej możemy pomóc, zajmujemy się tym na co dzień, zobaczcie na Hemos.pl w razie pytań je...
- Hale magazynowe: budowa i zastosowanie Liczba postów: 33 Grupa: Budowa i re... Nowoczesne kabiny sanitarne! Odwiedź https://sanitarnekabiny.com.pl/ i wybierz rozwiązania dostosowane do każdej przestrzeni publicznej. Estetyka i trwałość w j...
- Inteligentny dom, który wsłuchuje się w potrzeby m... Liczba postów: 1 Grupa: Budowa i re...