Jak pielęgnować drzewka owocowe?

« Powrót do grupy: Pielęgnacja ogrodu

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

18 maja 2009, 13:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak przycinać młode drzewka: grusze, jabłonie,śliwy? Posadziłam ich trochę na działce i chciałabym się dowiedzieć jak się nimi właściwie zajmować.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lipca 2011, 14:03

Cięcia najlepiej dokonywać w dzień suchy i słoneczny (niezależnie czy tniesz wiosną czy jesienią). Co kiedy i jak należy ciąć sprawdź w kalendarzu prac ogrodniczych, gdyż różne rośliny maja inne wymagania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2012, 13:01

3 lata temu posadziłam drzewko- wiśnie, nie wiele urosła i do tej pory miala 1 owoc. Czy myslicie ze to wina złego umiejscowienia? Myśle nad przesadzeniem, ale nie wiem czy to jeszcze bardziej nie pogorszy?

Zgłoś | Cytuj | Link

13 marca 2012, 14:57

Niedawno miałam ten sam problem, powiem Ci że po pierwsze klimat nasz im nie służył, tamtego lata było bardzo deszczowa i zima tez nie dała ulgi dla naszych roślin, po drugie myślę że możesz przesadzić drzewko, 3 lata to nie jest jeszcze tak dużo

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2012, 15:19

A kiedy jest najlepszy moment na sadzenie drzew owocowych?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2012, 16:13

Jeżeli widzisz,że gałęzie są zbyt długie,przeszkadzają Ci,bądź też drzewko zahacza o druty wysokiego napięcia,to wtedy warto przyciąć. Jak już zostało powiedziane: dzień musi być raczej słoneczny i ciepły.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2014, 11:22

przede wszystkim kup dobry sekator i rekawiczki ochronne http://www.agro-hurt.pl/rekawice - to juz bedzie polowa sukcesu. Poza tym najlepiej bedzie sprawdzic w kalendarzu ogrodniczym kiedy powinno sie przycinan drzewka

Zgłoś | Cytuj | Link

6 sierpnia 2014, 11:50

kup dobry sekator np. w http://dobrenarzedzia.ustka.pl/ i rekawice, poza tym bedzie ci potrzebny nawoz i opryskiwacz na szkodniki. Moze brzmi to jak duza harowka, ale to tylko pozory;)

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2014, 15:36

a czy ktos z was ma winorosl w ogrodzie? ciezko sie ja pielegnuje i gdzie ja dostac w okolicy warszawy? mysle o posadzeniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2014, 16:04

jak juz nabierzesz wprawy, to uprawia sie bardzo przyjemnie :) ja sadzonki kupilam w tarczynie w gospodarstwie ogrodniczym romanskich.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie drzewa owocowe? Liczba postów: 75 Grupa: Pielęgnacja... Gdzie Wy najczęściej szukacie informacji na interesujące Was tematy? Przeglądałem różne portale informacyjne i natrafiłem na bardzo interesujący artykuł na tema...
  • Jak dbać o swój ogród? Liczba postów: 455 Grupa: Pielęgnacja... Szukając dobrej hurtowni, gdzie będziecie mogli kupić wyposażenie ogrodowe typu sekatory, piły, nożyce do trawy, ale również sprzętu jak kosiarki, podkaszarki,....
  • Części do systemów nawodnienia Liczba postów: 4 Grupa: Pielęgnacja... Gdzie kupujecie na swoje uprawy części do systemów nawadniających, jak coś trzeba naprawić? Macie jakichś sprawdzonych dostawców, których ewentualnie możecie po...
  • Prace ogrodowe Liczba postów: 41 Grupa: Pielęgnacja... Jeśli szukasz firmy od której będziesz mógł zamówić tablice informacyjne zajrzyj tutaj https://konarch.pl/kategoria/tablice-inf ormacyjne/ Według mnie ta oferta....
  • Jaka kosiarka do trawy? Liczba postów: 112 Grupa: Pielęgnacja... Zdecydowanie przyda się dobrej jakości narzędzia, elektronarzędzia oraz osprzęt do realizacji prac ogrodowych. Na pewno warto będzie sprawdzić ofertę hurtowni C...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19405 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 367

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >