Jak podkleić kafelek?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

25 października 2010, 11:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Zauważyłam że w łazience zaczyna mi się ruszać jeden z kafelków podłogowych. Jak mogę go podkleić i czy go wyjąć aby to zrobić? Czy do podklejenia używać takiego samego kleju jaki był?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 października 2010, 21:05

dookola wydrapac fuge (uwazac zeby nie uszkodzic brzegow plytkek), wyjac plytke, oczyscic miejsce ze starego kleju, zagruntowac, plytke oczyscic ze starego kleju i odpylic (mozna zagruntowac), mozna uzyc taki sam klej jak byl i zafugowac

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2010, 11:47

Płytkę można wyciągnąć za pomocą pilnika lub równie dobrze podważyć wąską szpachelką. Przy wyjmowaniu radzę uważać ponieważ może pęknąć albo gdy jest już pęknięta może się całkowicie rozlecieć.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2010, 17:01

Nie rozrabiałbym kleju tylko po to aby przykleić jeną płytkę. Po wyciągnięciu jej i oczyszczeniu, przykleiłbym ją klejem montażowym w tubie

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2010, 14:42

Klej montażowy też nie będzie potrzebny. Wystarczy poxipol czy kropelka. 1 kafelek z pewnością będzie się dobrze trzymać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 grudnia 2010, 14:02

[quote=""]
Klej montażowy też nie będzie potrzebny. Wystarczy poxipol czy kropelka. 1 kafelek z pewnością będzie się dobrze trzymać.

No kropelka to może przesada, ale klej montażowy możesz kupić nawet w małych tubkach.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2016, 14:02

a co myślisz o klejach montażowych? Szczególnie marka soudal u mnie się sprawdziła. Online w dodatku kupisz dużo taniej. Zwróć uwagę tylko, czy dany klej będzie odpowiedni do kafli, nie wszystkie będą odpowiednie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 130

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >