Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Radex moderator
|
Przede wszystkim trzeba tak przygotowac podklad, aby uzyskac jednakowy poziom podlogi przy roznej grubosci pokrycia (plytka i deska maja rozne grubosci) .... podlogi drewniane musza miec pewien luz, aby mogly "plywac". dotyczy to nie tylko odstepu od scian, ale rowniez na polaczeniu ... sa specjalne listwy dylatacyjne i maskujace |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
Jaki podkłąd radziłby pan wybrać? Drogi jest taki podkład? A ile może kosztować taka lsitwa o długości 4 metry, taka ładnie wyglądająca? Czy wygląd(kolorystyka) tej listwy powinna być inna aniżeli kolor podłóg w salonie i kuchni? A może mieszankę obydwu kolorów i rozjaśniona? Jaka barwa byłaby najlepsza? A może pozłacana? |
| |
offline Radex moderator
|
barwe wybiera sie juz indywidualnie ( do wnetrza, podlogi itp) zaleznie od gustow ... koszty rozne sa w roznych regionach polski ... kopnac sie do sklepu i popytac ... podklad pod panele tez trzeba dobrac w zaleznosci od grubosci plytek polozonych na kleju i od grubosci deski ... pomierzyc dokladnie i w sklepie doradza .. sa maty rozwijane, sa w plytach i sa rozne grubosci .. sa lekko wygluszajace i sa takie zwykle piankowe ... doradzic mozna po pomiarach itp |
| |
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Radex moderator
|
|
| |
Gość praktykant |
|
| |
offline Radex moderator
|
|
| |
offline oleska23 kierownik
|
Ja mam połączone fajną srebrną listwą, parkieciarze mi to wykonali a materiał brałam tutaj http://www.podlogidrewniane.pl/parkiety-warsz awa/ solidna firma z Warszawy. |
|
Jak połączyć kafle z podłogą drewnianą?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....