Jak pomalować nierówne ściany?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

13 kwietnia 2016, 13:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie prawda, że 30 lat temu strzelało się sznurkiem :) Dwa lata temu fachowiec robił mi gładź i malował ściany i bardzo precyzyjnie strzelał sznurkiem :) Ja nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Co do nierówności ścian, dobrze wiem jak one wyglądają, sama mieszkam jeszcze w starym bloku, jednak innych sposobów niż płyta karton-gips albo gładź, nie znam :/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 kwietnia 2016, 16:28

Jeżeli są nierówne, to koniecznie trzeba je doprowadzić do pionu :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 kwietnia 2016, 08:38

Najlepiej wszystko na biało albo w jakimś innym neutralnym kolorze.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2016, 14:52

Niema nic gorszego niż nierówne ściany…my to przerabialiśmy w trakcie remontu mieszkania po babci. Jakoś jak tam bywaliśmy to nikt nigdy nie zwracał uwagi jakie tam są fale  . Zdecydowalismy się na gipsowanie ścian i potem scieranie. Niemamy czasu jeździć po sklepach wiec zamówiliśmy wszysto ze stronki http://www.ciechanowski.pl/ i pomalowaliśmy na kolor brzoskwiniowy.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2016, 20:02

Malowanie ścian najlepiej zlecić profesjonalnej firmie np tej http://kapitanremont.pl/ Jak się samodzielnie za to weźmiesz to możesz nie podołać zwłaszcza, że ściany są nierówne. Wiem co piszę bo mój tata w zeszłym roku malował salon i efekt końcowy był straszny:P

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 lipca 2016, 10:12

My sami malowaliśmy u nas w domu…to żadna filozofia. Jak się ma dobry sprzęt a to postawa to dla czego nie. Zamówilismy wszystko w tym sklepie http://www.pagat.com.pl/sklep/

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2016, 15:19

Wiecie co, nie jestem przekonany co do tego, że pomalowanie ścian po prostu da jakiś efekt. I tak będzie nierówno. Może zamiast tego wykorzystać jakiś kamień, np. starą cegłę albo klinkieryt? Można samemu ułożyć i efekt będzie na pewno elegacnki bardziej niż przy krzywych ścianach pomalowanych farbą.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 sierpnia 2016, 12:48

Ja wiem , że podczas nie ważne jakiego malowania bardzo wana jest jakość akcesoriów malarskich. Ja zawsze kupuję wszystko w tym sklepie z najwyższą jakością [url]www.ciechanowski.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

16 sierpnia 2016, 09:28

najlepiej je wyrównać, a dopiero później pomalować

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2016, 10:40

Można zastosować też jakiś tynk ozdobny. Albo nakleić tapetę, która nie będzie całkiem gładka, ale raczej o niejednolitej strukturze. Tapety dobrze maskują nierówne ściany. Jak szukacie jakiejś ciekawej tapety to wejdźcie na stronę: http://innetapety.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• prezent dla narzeczonej Liczba postów: 82 Grupa: Wykańczamy... Wybór prezentu dla narzeczonej to często wyzwanie, zwłaszcza jeśli zależy na czymś wyjątkowym i symbolicznym. Biżuteria dobrze sprawdza się w takiej roli, bo łą...
  • Sklep internetowy Liczba postów: 245 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
  • Architekt Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Moja przygoda ze spinmama zaczęła się zupełnie przypadkiem - widziałem ich reklamę w tramwaju w Poznaniu. Początkowo myślałem, że to kolejna platforma, która ob...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19704 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 256

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >