Jak prawidłowo wykonać pokrycie dachowe z papy?

« Powrót do grupy: Robimy dach

20 października 2008, 12:25

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak położyć papę w domku letniskowym przy pełnym deskowaniu dachu aby jej nie wymieniać za dwa lata?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2010, 10:38

Najlepszą możliwością jest położenie na dach "Dysperbentu". Po odparowaniu wody (około 6 godz.) mżna mocować papę termozgrzewalną. Takie zastosowanie gwarantuje świetną przyczepność i papa powinna wytrzymać długie lata.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2010, 15:56

Na odeskowanie połóż najpierw folię paroizolacyjną. Dopiero później zamij się przybijaniem papy. Najlepiej po jej zamocowaniu przesmarować ją smołą aby mieć pewność że jest lepiej scalona.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2010, 21:04

Gdy mnie uczono fachu to dach drewniany kryje się dwoma warstwami papy,pierwszą przybija się papiakami i nigdy nie klei do desek,drugą klei się do pierwszej,lepikiem lub termo zgrzewalną palnikami.Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2018, 09:02

Najlepiej jest układać papę ptzybijając ją maszynowo. Dobra ekipa korzysta z takich urządzeń jak gwoździarka dachowa i to jest zupełnie inne tempo i jakość układania papy. Szukając wykonawcy zawsze najlepiej decydować się na firmę, jaka korzysta z takich udogodnień.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2018, 01:16

Nie wiem, ponieważ moim zdaniem na domach powinny być wybierane dachówki bądź blachodachówki. Na szczęście w Braas jednocześnie mogliśmy kupić wszystkie akcesoria dachowe oraz izolacje i liczyć na wykonanie przez ich certyfikowanego dekarza co w konsekwencji zapewniało nam dodatkowe 15 lat gwarancji systemowej na każdy element dachu.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 maja 2019, 17:30

Papa może być co najwyżej wstępnym kryciem w przypadku dachu domu. Jeśli checsz mieć piękny i bezpieczny dach to ja osobiście jestem za wyborem propozycji od Braas, czyli pięknej dachówki ceramicznej jak Topas, Teviva, czy Rubin 13V które pod względem jakości wykonania, intensywności kolorów przez lata i zastosowane zabezpieczenia nie mają sobie równych, nie wspominając o dobrych warunkach gwarancyjnych przez okres 30 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2019, 13:18

Jeżeli będziecie potrzebowali odpowiednich akcesoriów dachowych to polecam odwiedzić stronę producenta Braas , gdzie znajdziecie wszystko w tym również najszerszy wybór dachówek ceramicznych i cementowych w technologii trójwarstwowej Cisar

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2024, 10:37

Lepsza dachówka ceramiczna niż papa czy blachodachówka. Roben z Klinkierbud - to według mnie strzał w 10. Zobaczcie specyfikację na https://klinkierbud.pl/.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2024, 22:41

Dachówka solidna i na czasie. Rozwiązanie z Klinkierbudu dla osób, które po prostu cenią sobie jakość i nie chcą mieć z dachem żadnych kłopotów

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 10 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19468 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 628

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >