offline ![]() andrewgolgota praktykant
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Kaskader majster
![]() ![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() KasiaW doświadczony
![]() |
Powierzchnia płyt nie wymaga gruntowania przed położeniem gładzi, natomiast wszędzie tam gdzie płyty były spoinowane trzeba wyschnięte spoinowania zaciągnąć emulsją gruntującą - tak powiedział mi mój znajomy majster-amator, ale on kładł cekol C-45, może akurat z tą gładzią tak jest :) |
| |
![]() Konto usunięte praktykant |
|
| |
offline ![]() bud fachowiec
![]() ![]() |
Przed tynkowaniem musisz wybruzdować wszelkie łączenia, które nie mają zagłębień fabrycznych. Nożem do regipsów obcinasz po skosie krawędzie a potem dopiero szpachlujesz łączenia. To samo możesz zrobić wokoło dziurek po wkrętach. Nie ma sensu gruntować surowej płyty przed szpachlowaniem. |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() robertb fachowiec
![]() ![]() |
Ludzie, przecież wyraźnie napisano że to sufit z K/G. |
| |
offline ![]() KasiaW doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() robertb fachowiec
![]() ![]() |
To niezły majster skoro tak trywialną wiedzę bierze z internetu :). Przy płytach KG zawsze jest jakaś obróbka, pył siada wszędzie, trzeba to więc odpylić i zagruntować. Kasia - przestań wierzyć w bajki napisane przez pracownika koncernu przy kompie i posłuchaj praktyków, a jesli nie wierzysz - spróbuj przykleić np. folię zabezpieczającą lub papier zwykłą taśmę papierową do lakierowanej podłogi, która niby jest czysta - na drugi dzień sama odlezie i tak samo jest z gipsami. Te wprawdzie same nie odlezą ale byle mechaniczna ingerencja i schodzi wszystko płatami.. |
|
Jak przygotować gładki sufit do tynkowania ?
«
Powrót do grupy: Wykańczamy budynek
Ostatnio na forum
- Magazyn Liczba postów: 870 Grupa: Wykańczamy... Skuteczna logistyka magazynowa jest kluczowym elementem funkcjonowania wielu sektorów gospodarki. Niezależnie od branży, odpowiednie systemy zarządzania magazyn...
- tynk na lamperie?? jaki jak Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... Zacząłem korzystać z tej platformy do zakładów online i nie zawiodłem się. Strona jest szybka i przejrzysta, co pozwala na komfortowe stawianie zakładów, nawet....
- Co do sypialni- komoda czy szafa? Liczba postów: 228 Grupa: Wykańczamy... To już od ciebie zależy czego potrzebujesz i ile masz miejsca. Jeśli będziesz szukać stylowej komody, która posłuży przez lata, to warto zajrzeć tutaj https://w...
- Montaż i serwis klimatyzacji - Bielsko Biała Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Nie wiem kto się zajmuje montażem. Nie doradzę w tej kwestii. ____ Nadziewarki
- umywalka z marmuru Liczba postów: 7 Grupa: Wykańczamy... Szukałem miejsca, które oferuje ciekawe promocje i bonusy, bo lubię sprawdzać nowe rzeczy. Tak trafiłem na kliknij tutaj i nie zawiodłem się. Strona ma naprawdę...