Jak szybko i skutecznie usunąć lamperię?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

4 lutego 2009, 15:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy istnieje prosty i szybki sposób na pozbycie się lamperii ze ścian?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lutego 2009, 19:51

Niestety nie, lamperia to wredny temat.
Usuwa się ją skrobaniem, przy którym pomagają wczesniej nałożone środki chemiczne lub podgrzewając powierzchnię opalarką.
Obie formy są żmudne i pracochłonne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lutego 2009, 21:26

Są jeszcze preparaty chemiczne np. Scansol, ale drogie i śmierdzi setnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2009, 18:50

Usuwanie lamperi to żmudna robota jest.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2009, 13:25

Nie ważne czy śmierdzi. Ten środek chemiczny to wystarczy do tego żeby to się samo poodklejało? Zawsze mogę tę czynność zrobić w wakacje jak rodzinka pojedzie a ja sam na sam zostanę z tą lamperią. Tylko skrobanie wchodzi w grę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 marca 2009, 17:05

Witam,
Od razu powiem, że ja nie robiłem tego sam. Robili mi to ludzie, których znalazłem na stronie fachowaekipa.pl. Najpierw przeszlifowali oni całą lamperię szlifierką. potem posmarowali całą jakimś glutowatym, strasznie śmierdzącym środkiem, potem zdarli to co się dało szpachlami i cały proces powtórzyli 2 razy. Fakt udało im się super, ale tyle z tym roboty...
Niestety, chyba inaczej się nie da
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 346 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 532 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • jakiej firmy brame garażową wybrać? Liczba postów: 254 Grupa: Technologie... Pamiętajcie, że przy wyborze bramy, oprócz odpowiedniego produktu, bardzo ważne jest profesjonalne wykonanie pomiarów i uzgodnień na budowie, profesjonalny mont...
  • Minikoparka - jaka? Liczba postów: 37 Grupa: Technologie... Bierz chłopieeeeee, bo zdrowia nie kupisz. Ja dźwigałem płyty chodnikowe (oczywiście myślałem że jestem nieśmiertelny) ale teraz plecki bolą. Koparką wykopiesz,...
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 211

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >