Jak uciec od podatku przy sprzedaży działki

« Powrót do grupy: Rynek pierwotny nieruchomości

7 sierpnia 2010, 22:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, słyszałem że jeżeli zaraz po zakupie działki chcemy ją sprzedać (w okresie krótszym niż 5 lat od nabycia) to trzeba zapłacić 19% podatku. Podobno aby uciec od tego podatku to można za te pieniądze wydać na zakup mieszkania np. w bloku. Znacie jeszcza jakieś inne sposoby aby się od tego podatku wymigac ??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 sierpnia 2010, 13:10

Szczerze mówiąc nie słyszałam o takim rozwiązaniu. Moim zdaniem i tak będziesz musiał oddać większą część tego podatku. Trudno mi powiedzie jak to faktycznie jest.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 sierpnia 2010, 11:08

Szczerze mówiąc to ja tez jeszcze o takim rozwiązaniu nie słyszałam, ale wiem jedno że nie ma co uciekać od podatków trzeba płakać i płacić niestety bo inaczej to tylko nieprzyjemności są z tego powodu, oni zawsze odbiorą to co jest ich

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2010, 11:34

Zgadzam się z wami. Można próbować jakoś eliminować wysokość podatku. Zastanawiam się jednak jak dużą masz działkę do sprzedania skoro za 19% zamierzasz kupić mieszkanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 sierpnia 2010, 23:02

Taką teorię słyszałem od znajomego ale niewiem jak to ma się do rzeczywistości. Oczywiście wartość działki nie pokryje całości wartości mieszkania ale jego część.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 160

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >