Z racji krótkich włosów muszę używać sporo lakieru. Wszystko w porządku, zanim... nie oprę się o fotel. Zwyczajnie się do niego przyklejam włosami :D W tym miejscu powstała brzydka czarna plama - tak jakby lata wcześniej przykleić w tym miejscu wielką gumę do żucia. Jak to sczyścić? Macie jakieś pomysły?
offline gabibi inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline doktorek doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline gabibi inżynier
|
|
| |
offline domatorka20 kierownik
|
|
| |
offline kinga20 fachowiec
|
Vanish jest mało pomocny przy tego typu plamach. Radzę użyć mieszanki sody oczyszczonej z octem. Stary babciny sposób ale usuwa większość plam. Najpierw natrzyj plamę octem, później posyp sodą. Powinno to trochę zmiękczyć plamę. Następnie zrób taką gęstą papkę: na kieliszek octu tyle sodki aby powstała gęstawa masa. Nałóż i wyszoruj. Powinno pomóc. |
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
O ten pomysł z octem to pierwsze słysze ale dobrze wiedzieć na przyszłość:) Swoją drogą później w domu musi być bardzo ciekawy zapach ;) ja mam taki sam problem, ale z dywanem, plama od kawy (a dywan koloru kości słoniowej) no ale już mnie denerwuje walka z tą plamą i skończy się to chyba wymaną dywanu, ale spróbuje jeszcze tego sposobu z octem :) |
| |
offline gabon fachowiec
|
Jeśli chodzi o produkty do włosów, to polecam - fryzomania.pl/blog/lakiery-do-wlosow-ranking- top10-najlepszych.html Robią kolosalną różnicę, kwestia ich odpowiedniego dopasowania. Nie wszędzie musi pasować to samo, ale przeważnie one spełniają swoje zadanie. |
|