Witam wszystkim
Mam problem- czym najlepiej uszczelnic i "ustabilizowac"
połozenie kabiny prysznicowej? Zna ktoś dobry środek?
Myslalam o silikonie, ale ostatnio trafilam na taki, ktory
po miesiacu zrobil sie jakis taki czarny i po prostu odszedl
od powierzchni. Czy musi byc specjalny do miejsc stykajacych
sie z woda?? prosze o pomoc
marta
Gość: Marta Leszno praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: kermit praktykant |
Najprawdopodobniej miałaś zły silikon. Do uszczelniania takich miejsc jak łazienka, w której występuje duża wilgotność i ryzyko pojawiania się pleśni/grzybów na fugach potrzebny jest specjalny silikon - sanitarny. Polecam silkon sanitarny firmy Soudal (jest on wzbogacony środkami pleśnio-grzybobójczymi) - używałem go w swojej łazience i po dwóch latach nic się nie dzieje - nie ma żadnych wykwitów, nic nie odchodzi. |
| |
Reklamy Google | |
offline panstarosta majster
|
Silikon i tylko silikon. tylko zainwestuj w jakiś lepszy. Trochę zdziwiło mnie to, że już po miesiącu pojawiły się problemy. U mnie też tak się stało, ale dopiero po kilku miesiącach a może i roku. Ten, którego ja używam też jest wzbogacony środkami grzybobójczymi, ale jak wszystko, ma swoją wytrzymałość. |
| |
offline Eccelent kierownik
|
|
| |
offline dobryremont majster
|
Tak, firmy Soudal bardzo dobry jest silikon neutralny do wanien i brodzików akrylowych. U mnie na wannie akrylowej jest już ósmy rok i 0 pleśni. Oczywiście przed nałożeniem silikonu powierzchnia powinna być dobrze oczyszczona, odtłuszczona i całkowicie sucha. Po nałożeniu silikonu dobrze jest odczekać 24 godziny do dobrego utwardzenia. |
| |
Reklamy Google | |
offline robertb fachowiec
|
Dokładnie jak pisze kolega "dobryremont". Soudal ma dobry, mało śmierdzący /jeśli można tak określić/ produkt "kuchnie-łazienki" Nie ma czegoś takiego jak "zainwestuj w jakiś lepszy", bo w niby jaki? Do takich pomieszczeń stosuje się tylko i wyłącznie silikon sanitarny z właściwościami grzybobójczymi i antypleśniowymi. |
|