Jak uszczelnić kabine??

« Powrót do grupy: Porady i opinie

13 sierpnia 2007, 16:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkim
Mam problem- czym najlepiej uszczelnic i "ustabilizowac" połozenie kabiny prysznicowej? Zna ktoś dobry środek? Myslalam o silikonie, ale ostatnio trafilam na taki, ktory po miesiacu zrobil sie jakis taki czarny i po prostu odszedl od powierzchni. Czy musi byc specjalny do miejsc stykajacych sie z woda?? prosze o pomoc
marta

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2010, 11:02

Najprawdopodobniej miałaś zły silikon. Do uszczelniania takich miejsc jak łazienka, w której występuje duża wilgotność i ryzyko pojawiania się pleśni/grzybów na fugach potrzebny jest specjalny silikon - sanitarny. Polecam silkon sanitarny firmy Soudal (jest on wzbogacony środkami pleśnio-grzybobójczymi) - używałem go w swojej łazience i po dwóch latach nic się nie dzieje - nie ma żadnych wykwitów, nic nie odchodzi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2010, 13:57

Silikon i tylko silikon. tylko zainwestuj w jakiś lepszy. Trochę zdziwiło mnie to, że już po miesiącu pojawiły się problemy. U mnie też tak się stało, ale dopiero po kilku miesiącach a może i roku. Ten, którego ja używam też jest wzbogacony środkami grzybobójczymi, ale jak wszystko, ma swoją wytrzymałość.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2010, 15:17

Zgadzam sie z powyższymi opiniami,użyj dobrego silikonu i myślę ze problem zniknie.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2010, 03:50

Tak, firmy Soudal bardzo dobry jest silikon neutralny do wanien i brodzików akrylowych. U mnie na wannie akrylowej jest już ósmy rok i 0 pleśni. Oczywiście przed nałożeniem silikonu powierzchnia powinna być dobrze oczyszczona, odtłuszczona i całkowicie sucha. Po nałożeniu silikonu dobrze jest odczekać 24 godziny do dobrego utwardzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 maja 2010, 01:49

Dokładnie jak pisze kolega "dobryremont". Soudal ma dobry, mało śmierdzący /jeśli można tak określić/ produkt "kuchnie-łazienki" Nie ma czegoś takiego jak "zainwestuj w jakiś lepszy", bo w niby jaki? Do takich pomieszczeń stosuje się tylko i wyłącznie silikon sanitarny z właściwościami grzybobójczymi i antypleśniowymi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 282

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >