Jak wybrać podłogę

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

18 lipca 2011, 09:45

Zgadzam sie: good 0 bad

jak to mówią: Twój wybór. Jest opcja i bez, wtedy w ogóle nie musisz się martwić co Ci powiedzą:)

A jak gatunek ogólnie? co myślisz o egzotykach?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2011, 17:21

Przy wyborze pomiędzy drewnem krajowym a egzotycznym należy się kierować głównie właściwościami danego gatunku drewna pod względem jego stabilności i twardości. Mniej stabilnych gatunków drewna egzotycznego (tj. kempas, badi, guatambu) należy unikać w pomieszczeniach z nieregulowaną wysokością wilgotności. Natomiast gatunki (tj. merbau lub teak) możemy z powodzeniem montować nawet jako podłogi w łazienkach. W przypadku twardości powinniśmy wziąć pod uwagę miejsce montażu (np. sypialnia, salon, pokój dziecięcy). Dlatego też biorąc pod uwagę bardzo dużą ilość gatunków drewna zanim zdecydujemy się na wybór konkretnej podłogi powinniśmy się skonsultować z profesjonalnym sprzedawcą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lipca 2011, 18:47

merbau nadaje się do łazienki?

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lipca 2011, 18:47

ja słyszałem o teaku i bambusie

Zgłoś | Cytuj | Link

23 sierpnia 2011, 10:36

Dokładnie Łukasz P. , tylko ja bym nie ryzykowała układania desek czy parkietu w łazience. Egzotyczny parkiet jest drogi a żywotność jest taka sama jak parkietu normalnego. Ja z mężem urządzając nasze mieszkanie kieruje się ceną i to we wszystkim. Często wyszukuje promocji. Dlatego u siebie podłogę kupiłam z gazetki VOX -deskę dąb patyna biały.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 sierpnia 2011, 14:20

W sumie dobry pomysł no ale jak ktoś jak najszybciej chce zamieszkać w ładnym domu to czasami nie da się czekać na dany model podłogi ect. zeby był w promocji ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

8 września 2011, 13:05

Niby tak ale zawsze można dobrać podobny kolor, który akurat jest w promocji.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 września 2011, 14:14

No co racja to racja :) dla chciacego nic trudnego :D

Zgłoś | Cytuj | Link

12 września 2011, 13:29

Pewnie, ze tak. Dużo osób nawet sobie nie zdaje sprawy ze przy remoncie czy budowie domu lub mieszkania każda złotówka się liczy. I to się tylko wydaje. Jak zaoszczędzę tutaj 200 zł a tam 300 zł a tam 50 zł to po zebraniu tej kwoty wychodzi ładna kwota, za która mogę sobie coś dodatkowego kupić:)

Zgłoś | Cytuj | Link

12 września 2011, 14:39

Pewnie ale tez trzeba pamietac ze nie można za bardzo oszczedzac ja osobiscie wole cos kupic raz a porzadnego

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 609

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >