Jak wyrównac ściany w starym budownictwie?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

10 lipca 2009, 12:48

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak w pytaniu. Mam strasznie krzywe ściany tzn. są pełne wybrzuszeń i nierówności. Chcę zrobić z tym porządek i pomalować mieszkanie. Jak się do tego zabrać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 lipca 2009, 20:14

jeżeli nie są mocno krzywe wy gipsuj ściany a jeżeli bardzo rzuć szpryc i tynk... najlepiej poproś fachowca zobaczy i najlepiej doradzi widząc jakie są ściany oceni sytuacje...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 sierpnia 2009, 23:41

Szpryc się rzuca raczej na gołe podłoże, np cegły itp. Tynkować ponownie krzywe ściany to tak hmm... czego ten tynk ma się trzymać, farby?. W tym przypadku opukałbym, oskrobał co odłazi, zagruntowałbym porządnie i spróbował wyciągnąć co się da warstwą gipsu.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 sierpnia 2009, 20:00

chodziło mi o szpryc i tynk aloe ścianyn trzeba przygotować to oczywiste nie napisałem o tym myślałem że to logiczne...gips tęż dobry sposób wszystko zależy jakie są krzywe... albo nide zrobić (płyty re gipsowe)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 sierpnia 2009, 22:25

Wiesz, wg mnie wielu odwiedzających forum wie czego chce, ale nie ma zielonego pojęcia o tym jak to zrobić. Nie ma w tym nic złego, pytają bo nie wiedzą. W końcu nikt nie zna się na wszystkikm. Trzeba brać poprawkę na "łopatologiczne" wskazówki :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 289

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >