Szukam sposobu na perfekcyjne zabezpieczenie przed wilgocią, kanału samochodowego w garażu. Dzisiaj moi wykonawcy skończyli murować ścianki fundamentowe, teraz mam ok 1,5 tyg na wykopanie kanału, wymurowanie, zabezpieczenie go i reszty ścian "dysperbitem" zasypanie, zagęszczenie i wylanie chudziaka. W tym przypadku będę wdzięczny za wszelkie wskazówki odnośnie wymurowania i zabezpieczenia kanału.
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline KOSTEK24 fachowiec
|
No to trzeba by było wylać płytę taką jakie są dokładne wymiary kanału z pogłębieniem w miejscu muru o ok 10-15cm. Jeśli czasem nie grzeszysz to możesz ewentualnie użyć filii basenowej, wyścielić nią wierzch płyty z zakładem na ściany wykopu postawił bym ściany z pustaka lub bloczku, zawinąć folię do wewnątrz na mur zasypać ścianyod zawnatrz dociskając folię do ściany i jest pełna izolacja. Możesz na końcu wylać podłoge i resztę co tylko chcesz |
| |
Reklamy Google | |
offline agent 007 praktykant
|
|
| |
Gość: Meedre praktykant |
Ja bym spróbował wykorzystać plandeki pokryciowe do tego typu inwestycji. Wydaje mi się, że to całkiem rozsądny pomysł, który pomoże Ci zabezpieczyć kanał przed wilgocią, co prawda sam nigdy nie musiałem niczego takiego robić, ale wiem gdzie taką plandekę tanio możesz dostać i chociaż spróbować coś podziałać - popatrz sobie na ofertę plandek od http://pl.dr-thiel.net/ |
| |
Gość: CharlesBoata praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tomek111 fachowiec
|
W takim razie warto zastanowić się nad skuteczną hydroizolacją dla dachu, fundamentów i dodatkowych pomieszczeń gospodarczych od Icopal u których znajdziecie skuteczne Papy w Technologii Szybki Profil® SBS z 45 letnią gwarancją, ale również System Bezpieczny Fundament® Icopal zawiera 64 gotowe rozwiązania projektowe. Jednocześnie jako jedyny uzyskał Rekomendację Techniczną Instytutu Techniki Budowlanej w Warszawie. |
| |
Gość: Davidarots praktykant |
|
|