Jak zabezpieczyć klinkier przed fugowaniem?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

26 stycznia 2009, 11:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak zabezpieczyć klinkier przed fugowaniem, aby go nie zabrudzić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 czerwca 2010, 10:30

Trudno to zrobić. Pamiętam, że gdy u mnie fachowcy fugowali mi klinkier to jeden z nich kładł zaprawę a drugi zaraz za nim ścierał nadmiar szmatką.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2010, 11:06

jeżeli klinkier maszynowy to po wy fugowaniu mur powinien wyschnąć a następnie trzeba go umyć i po sprawie :D

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2010, 14:21

Dokładnie, nie da się uchronić go przez materiałem fugowym. Można, faktycznie oczyścić go po fugowaniu, ale wstrzymałbym się przed tym zaraz po wykonanej pracy, chyba, że zrobisz to delikatnie, żeby nie usunąć fugi. Nie martw się, nie widziałem jeszcze przypadku, żeby nie dało się tego sczyścić.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki dobry materac wybrać? Liczba postów: 217 Grupa: Porady i op... A czy zapoznałeś się już może z ofertą New Hever? Jeśli jeszcze nie, to polecam zajrzeć tutaj https://new-hever.pl/ w poszukiwaniu interesujących opcji, poniewa...
  • co na prezent ?? Liczba postów: 400 Grupa: Porady i op... Hej, jeśli chodzi o prezent, to polecam poszukać inspiracji na Projekt Szpilki.
  • Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 342 Grupa: Porady i op... Dzień dobry wszystkim! Chciałem zarekomendować Państwu fantastyczny sklep internetowy, w jakim odnajdziecie profesjonalne środki czystości, przeznaczone zarówno...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3764 Grupa: Porady i op... To clean the grout residue without scratching your tiles, I recommend using a gentle cleaner like vinegar mixed with water or a non-abrasive grout cleaner. Appl...
  • maszyny budowlane Liczba postów: 49 Grupa: Porady i op... Szukasz niezawodnych urządzeń budowlanych? Koniecznie odwiedź sklep https://tarwis.pl/, który oferuje szeroką gamę produktów idealnych do realizacji różnych pro...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19488 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 440

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >