Witam,
Wybór odpowiedniego wykonawcy spędza sen z powiek. Co
można sprawdzić żeby, mówiąc kolokwialnie, się nie
władować.Zawsze trzeba dotrzeć do ludzi, którym ta firma
budowała - najlepiej kilku inwestorów. Idealnie by było,
gdyby to były osoby znajome. Dobrze by było, gdyby były
to inwestycje świeże. Jeśli sprawdzimy tylko stare
inwestycje ryzykujemy, że firma zmieniła styl wykonawstwa
(z różnych przyczyn: zmiana właściciela lub polityki,
kłopoty finansowe, utrata wykwalifikowanej kadry).
Warto też sprawdzić starsze inwestycje wtedy dowiemy się
o sposobie rozwiązywania reklamacji i jakości prac
budowlanych. Jeżeli firma zmieniała często nazwy nawet
minimalnie (np. Nosd Line działalność, Nosd Line s.c.,
Nosd Line sp. z o.o., Nosd Line pl/sw/bis/prim itp.) lub
formę prawną, wspólników, miejsce prowadzenia
działalności jest to też sygnał ostrzegawczy. Warto w
końcu wyszukać w internecie np. "Nosd Line opinie". A na
koniec warto zaufać swojemu instynktowi, jeżeli mimo
twardych faktów coś nami mówi w trzewiach, że to kanał,
to darujmy sobie pracę z tą firmą.
Może macie jeszcze jakieś inne pomysły na zweryfikowanie
firmy?
offline bober16060 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline edwardos praktykant
|
Wykonawcę robót trzeba wybierać rozsądnie. Najlepiej popytać znajomych, czy nie mają jakieś sprawdzonej firmy remonto-budowlanej. Ja np. korzystałem z usług firmy http://firma-tynk.com/ przy tynkach gipsowych, ale poleciły mi ją dwie osoby, zaufane. Firma zrobiła swoją pracę porządnie i w miarę szybko. Co do Twojej – daj sobie spokój, szkoda życia na takie coś. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: shepard6 praktykant |
zatrudnic inspektora budowlanego (np. Pan Jozwik http://kierownikbudowyjozwik.pl/), ktory bedzie nad nimi czuwal. I po sprawie :) |
| |
offline madejski fachowiec
|
|
| |
Gość: rytel praktykant |
Zgadzam się, najlepiej i najprościej popytać wśród znajomych. Ja dzieki temu znalazłem firmę, która zrobiła mi kosztorys i wiem ile będę musiał zainwestować w budowę domu i garażu. No ale lepiej wiedzieć wcześniej, ze suma będzie nie mała, niż się później rozczarować. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: rytel praktykant |
Zgadzam się, najlepiej i najprościej popytać wśród znajomych. Ja dzieki temu znalazłem firmę, która zrobiła mi kosztorys i wiem ile będę musiał zainwestować w budowę domu i garażu. No ale lepiej wiedzieć wcześniej, ze suma będzie nie mała, niż się później rozczarować. |
| |
Gość: kleders praktykant |
A powiedzcie mi jak to jest z deweloperami? Warto szukać na własną rękę najlepszych ofert czy iść do jakiegoś biura? Widziałem ostatnio ofertę Maropolo Development i powiem szczerze, że mnie zaintrygowało wykonanie budynków, bo są zrobione w różnych ciekawych stylach. Może bym sie zdecydował na coś podobnego. |
| |
Gość: Adela praktykant |
|
| |
offline Ma_ciek praktykant
|
|
| |
Gość: groszk praktykant |
trzeba współpracować ze specjalistycznymi firmami z różnych dziedzin, pytać się osób z branży o polecenia, mnie się niedawno udało trafić na dobrą firmę z zakresu armatury przemysłowej http://www.mowta.com.pl/ |
|